Rekabetten Halk karlı, fırınlar zararlı çıkacak

Rekabetten Halk karlı, fırınlar zararlı çıkacak

Kırklareli'nde fırınlar arası rekabet yaşanıyor. Rekabet dolayısıyla 300 gram ekmek fiyatı 65 kuruştan 50 kuruşa çekildi.

 Bu indirim halkı memnun etti. Zam'a alışan halk, ekmek gibi temel ihtiyaç maddesinin fiyatının düştüğünü öğrenince şaşırdı.

Kırklareli Ekmekçilik ve Gıda Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Baskın ise yaptığı açıklamada, fırın sayısının çok fazla olması nedeniyle bu rekabet hareketinin oluştuğunu söyledi. Bu rekabet boyunca ekmeğin gramajında bir azalma olmayacağını kaydeden Baskın, asıl amaçlarının Kırklareli'ne dışardan ekmek girmesini önlemek olduğunu vurguladı.

Baskın, " Rekabet ortamında denetlemelerin sıklığı ile ekmek gramajında oynama yapılamaz" dedi. Fakat kar marjı düşen fırınların ekmeğin kalitesinde ve hijyende oynama olabileceğini bunun da ancak denetlemelerle önlenebileceğini kaydetti.

Bakkallar memnun değil

Halk bu indirimden memnunken, gelişmeler bakkalların tadını kaçırdı. Daha önce 53 kuruşa alınan ekmeği 65 kuruşa satan bakkal işletmecileri şimdi ekmeği, 40 kuruşa alıp 50 kuruşa satıyor. Kırklareli günde yaklaşık olarak 45 bin ekmek tüketiyor.