Rektör Aykaç; "Bu amblem, Üniversitemize çok yakışacak"

Rektör Aykaç; 'Bu amblem, Üniversitemize çok yakışacak'

Kırklareli Üniversitesi’nin yeni amblemi 6 Mayıs Çarşamba günü, Rektörlük binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. Saat 18.45’de gerçekleşen toplantıda, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aykaç ve Üniversite’nin Genel Sekreteri Ergün Erbay, yeni amblemi basın mensuplarına tanıttılar.         

Rektör Aykaç toplantıda, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti;

“Üniversitemizin kuruluşundan itibaren birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu ilklerden birisi de Üniversitemizin ambleminin yeniden belirlenmesidir. Daha önce belirlenmiş olan amblemimize, birçok kişi tarafından değişik anlamlar verildi.

Çok sıcak karşılanmadı, doğrusunu söylemek gerekirse; beğeni ile karşılanmadı.

Kırklareli Üniversitesi yeni kurulan bir Üniversite olduğu için; yeni, benimsenen, sevilen bir logomuz olsun istedik.

 Böylece Senatomuzun aldığı karar gereği bir amblem yarışması açtık. Yarışmaya katılan eserler bizlere ulaştı. Bu eserleri sergi salonumuzda sergiledik.

Daha sonra Senatomuzu bu eserlerden bir tanesini seçmek üzere topladık. Senato üyelerimiz eserleri tek tek inceledi. Bu eserler arasından önce ilk 10’a girenler, ilk 3’e girenler tek tek ele alındı ve kademeli olarak gözden geçirildi. En son senatomuz üyelerinin oy birliği ile amblemimizi belirlemiş olduk.

Umuyorum ki, Üniversitemiz hızla gelişecek ve bu amblem de ona çok yakışacaktır. Kamuoyumuz, Kırklareli halkımız, Akademik camia, kültür ve sanat camiası, umuyoruz ki; bu amblemi beğeneceklerdir. Üniversitemiz açısından bu amblemin en güzel temsil şekli olacağını düşünüyoruz. Çok kişi tarafından hoş karşılanacak bir logo olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni amblemimizin, Ülkemize, Kırklareli’ne, Üniversite camiamıza, Yükseköğretim camiamıza, kültür ve sanat camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemizin gelişmesi açısından bu amblemin olumlu bir katkı sağlayacağını ümit ediyorum.”

Istanbul’dan katılan bir yarışmacının tasarladağı yeni logo lacivert ve beyaz renklerden oluşuyor. Doğa betimlemesi ön planda olan logonun alttan yukarıya doğru yükselen çizgileri, Üniversite’nin kuruluşundan, kampüsün oluşumunu simgeliyor. Ayrıca logoda bulunan “parlayan yıldız” simgesi de “bilgiyi ve aydınlanmayı” temsil ediyor. 

Aykaç logo ile ilgili olarak; “Birçok ilin Üniversitesi’ne ait logosunda, o ilin özelliklerini temsil eden simgeler kullanılıyor. Ancak birçok Üniversite’de de il ile bir bağlantısı olmayan temsiller kullanıyor. Çünkü Üniversite dünya demektir. Ancak biz logomuzdaki doğa simgesini, ilimizin tabiatına yapılan bir vurgu olarak kabul edebiliriz. Simetriği de uygun. Birçok ürüne bu logonun baskısının yapılabilmesi çok kolay olacak” dedi.

Bakalım Kırklareli halkının, Üniversitemizin yeni logosu ile ilgili düşünceleri ne olacak ?