Rektör Aykaç; "Üniversitemiz zamanla, şehrimizi kültür ve eğitim merkezine dönüştürecek"

Rektör Aykaç; 'Üniversitemiz zamanla, şehrimizi kültür ve eğitim merkezine dönüştürecek'

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aykaç, dün gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Rektör Aykaç, Üniversite’nin Genel Sekreteri Ergün Erbay ile birlikte Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün’ün konuğu oldu. Aykaç, yaptığı açıklamalarda yıllar geçtikçe Kırklareli’nin bir üniversite şehri olma yolunda büyük yol katedeceğini ve ilimizin kısa zamanda Üniversite’nin meyvelerini alacağını söyledi.

Dün saat 15.00’de Önadım Gazetesi Tesisleri’ni ziyaret eden Rektör Prof.Dr. Mustafa Aykaç, Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün ile biraraya geldi.

Aykaç ziyareti esnasında ilk olarak Kırklareli Üniversitesi’nin Kampüsü hakkında gazetemize bilgiler verdi.

“Öğrencilerimiz 4 yıldan az bir sürede yeni kampüsümüzde öğrenimlerine başlayacaklar ”

Aykaç; “Üniversitemizin kampüsü için bilindiği gibi Kofçaz yolunda 3500 dönüm bir arazi tahsis edildi. Bu arazi bize tahsis edildiğinde mera vasfında bulunuyordu. Araziyi, mera vasfından yıl başında çıkardık. Kampüsümüzün haritası da hazır. Hedefimiz bu yıl içinde oraya kazmayı vurmaktır. Kampüsün haritası, zemini, yerleşim planlaması, hepsi üniversite bünyesinde yapılacak. Şu anda geçici olarak durduğumuz yerde, daha fazla yerleşmeden, daha fazla harcama yapmadan bir an önce yeni kampüsümüze geçmek istiyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Imkanlarımız ölçüsünde en hızlı bir şekilde oraya geçmenin planlarını yapıyoruz. Öğrencilerimiz 4 yıldan daha erken bir sürede üniversitemizin yeni kampüsünde öğrenime başlayacaktır” dedi.

Önadım Medya Grubu sahibesi Tüzün’ün; “Kırklareli Üniversitesi’nin fakülte ve yüksek okul programı adet olarak ne kadar planlandı?” sorusuna ise Rektör Aykaç şu cevabı verdi;

“Bunun için biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat henüz açıklama yapacak noktada değiliz. Kırklarelinde yeni kurulan bir üniversitenin nasıl gelişeceği ile ilgili kararlar üniversite bünyesinde üniversitenin birimleri tarafından planlanıyor. Onay gerektiren yerlerde onay alınacaktır.”

“Üniversite’nin etkileri kısa zamanda hissedilecek”

Bunun üzerine Tüzün, Retör Aykaç’a; “Bundan 10 yıl sonra Kırklareli, Türkiye’nin Üniversite şehirlerinden biri olacak mı?” sorusunu yöneltti.

Aykaç; “Kırklareli’de; Üniversite’nin rengi, Üniversite’nin hakimiyeti, Üniversite’nin etkisi çok daha fazla bir şekilde belli olacak. Üniversitemiz burada, çok daha iyi dal budak saracak, meyvelerini verecek. Tüm Kırklareli ve ilçeleri Üniversite’nin etkilerini hissedecek. Şu anda bile üniversite bünyesinde küçük çaplı gelişmeler var. Yeni kurulan fakülteler, yeni açılan bölümler var. Mevcut yüksek okullarımızda yeni açılan bölümlerimiz var. Bunlara öğretim üyeleri alıyoruz. Bu gelişmeler bile ilimize bir farklılık ve canlılık getiriyor. Bir kaç yıl sonra, bu etkiler daha da fazla hissedilecek.

Elbette Kırklareli’nin kendine has güzellikleri var. Fakat ekonomik olarak yetersiz durumda. Üniversite’nin Kırklareli’ne “kültür şehri”, “bilim şehri” ve buna benzer güzellikler ile damgasını vuracağına inanıyorum. Üniversite’nin faaliyetleri ilimizin çevresini ve yapısını değiştirecektir. Yine, kampüs alanı mekan olarak da şehri güzelleştirecek bir konumda bulunuyor. Kırklareli bu bölgeye doğru büyümeye başladıkça, kampüsümüzün, ilimizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Aykaç, görevi ile ilgli olarak ise; “Ben burada önemli bir sorumluluk üstlendim. Üniversitemizi bulunduğu noktadan alıp geliştirme sorumluluğunu üstlenmiş durumdayım. Sorumluluğumun ağırlığını hissediyorum. Üniversite bakımından yapmamız gereken işlerimizin çok olduğunu düşünüyorum. Bu durum beni yeterince motive ediyor. Görevimden büyük heyecan duyuyorum. Bu durumdan mesai kavramı tanımadan çok çalışıyorum” dedi.

“Bulgaristan ile Üniversitemiz olarak iş birliği yapmak istiyoruz”

Rektör Mustafa Aykaç, Tüzün’ün “Balkan üniversiteleri ile ilişkilerimiz nasıl?” sorusu ile ilgili olarak ise; “Burası Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınırı. Tam anlamıyla bir Avrupa şehri.

Bulgaristan ile Üniversitemiz olarak iş birliği yapmak istiyoruz. Başka hangi Avrupa ülkesi olursa olsun, biz Üniversite anlamında iş birliğine hazırız. Bulgaristan’ın Varna Üniversitesi ile ön temaslarımız oldu. Bir heyet geldi. Onlarla hangi şartlarda iş yapabileceğimizi görüştük ve halen de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Rektör Mustafa Aykaç ve Üniversite’nin Genel Sekreteri Ergün Erbay daha sonra iyi dileklerle, gazetemiz tesislerinden ayrıldılar.