Remzi Yapıcı Lisesi'nden Romeo and Juliet Tregedy Comedy

Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından Shakspear'in ünlü eseri Romeo ile Juliet İngilizce olarak Trajedi-Komedi şeklinde sahnelendi.

Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen yılsonu etkinlikleri kapsamında Shakspear’in ünlü eseri Romeo ile Juliet dün saat 16.00’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda İngilizce olarak Trajedi-Komedi şeklinde sahnelendi. Tiyatroyu izlemeye gelenler kahkahalara boğuldular.
Programın açılışında Özlem Tutluel’in seslendirdiği İngilizce Şarkıya Özgenur Biçici Gitarı ile eşlik etti. Ardından tiyatronun provaları ile kamera arkasında yaşanan olaylar slayt sunumu eşliğinde izleyicilere gösterildi.
Prepared By’lığını Dilek Altun’un yaptığı oyunda; Romeo’yu Mert Aydın, Juliet’i Ecem Aykut, Lady Capulet’i Tuğba Çıbuk, Nurse’yi Merve Keskin, Waitress’i Simge düz, Estate Agent’i Ezgi Güler, Friar’ı Çağlı Soydun, Annaunger’i Zeynep Özel, Tybalt’ı Cansu Özkal canlandırdı.
Birbirine düşman iki ailenin çocukları Romeo ile Juliet küçük yaşlarında karşılaşırlar. İlk karşılaşmaları kavga ile biter. 15 yıl aradan sonra Capuletlerin düzenlediği partide Juliet ile tekrar karşılaşan Romeo ilk görüşte aşık olur. Romeo aşkını itiraf etmek için Julietlerin evinin önüne gider. Daha sonra Sheaskespeare’nin Restaurantı’nda romantik bir yemek yerler. Burada evlenmeye karar verirler. Ev seçmek için emlakçıya giderler Fakat Juliet’in kuzeni Tybalt ikisini burada yakalar. Romeo Tybalt’ı bıçaklar Juliet buradan ayrılarak Nurse’ye dert yanar. Romeo ve Juliet gizlice evlenirler. Rahip ikisini kavuşturmak için bir plan yapar. Ancak hesapta olmayan durumlardan dolayı Romeo ve Juliet intihar ederkler. Aşkları her daim yaşar.
İngilizce olarak sahnelenen tiyatronun bazı yerlerinde Türkçe olarak repliklerin yapılması ve sunucu tarafından “Gülünecek Yer”, “Alkış” yazılı pankartların kaldırılması izleyicilerin kahkahalarını ikiye katladı. Oyunun bitiminin sonunda başta Okul Müdürü Refik İpek olmak üzere izleyiciler Oyun Yönetmeni Dilek Altun başta olmak üzere oyunu oynayan tüm öğrencileri kutladılar. (s)