Remzi Yapıcı Lisesi öğrencilerinin gurur dolu günü

Remzi Yapıcı Lisesi öğrencilerinin gurur dolu günü

Kırklareli Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencileri, dün 14.30da T.O.B.B. Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ile mezuniyetlerini coşku içinde kutladılar.    Üniversite mezuniyeti havasında gerçekleşen törende kep atan öğrenciler, okullarından ayrılmanın burukluğunu ve mezuniyetlerinin mutluluğunu aynı anda yaşadılar. Yapılan törene Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan, Kırklareli Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Eser, Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Refik Ipek, Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fehim Özgür, Kırklareli'nde faaliyet gösteren dershanelerin temsilcileri, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci velisi iştirak etti.

Tören saygı duruşu ve akabinde Istiklal marşı ile başladı. Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Refik Ipek törende bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi; "Şu an Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi olarak 2008-2009 öğretim yılında ilk mezunlarımızı verecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Değerli veliler; biliyorum sizler de bizler kadar, hatta bizlerden daha da fazla heyecanlısınız, mutlusunuz, gururlusunuz. Evet gururlu olmakta haklısınız. Çocuklarınız ile ne kadar övünseniz azdır. Çünkü onlar sizin geleceğiniz. Dolayısıyla onların en güzel şekilde yetişmesi için çok gayret sarf ettiniz. Çok uğraştınız. Çok mücadele ettiniz. Bugün halkı olarak burada onların başarısını görmek ve de onlarla gururlanmak istiyorsunuz. Anne, baba olarak bu sizin en tabi hakkınız. Onlar ile övünebilirsiniz. Onlar ile gururlanabilirsiniz. Değerli valiler; çocuklarınızın yetişip bugüne kadar gelmesinde 4 yıl boyunca sürekli bize destek vermenizden ve de bizlere olan güveninizden dolayı sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Değerli öğretmen arkadaşlarım; Sizler dünyanın en zor ve en kutsal mesleğini icra ediyorsunuz. Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin göstermiş olduğu özveriyi, fedakârlığı, sevgi ve şefkati hatırlamamak mümkün değil. Çünkü öğretmenlik değince; akla sevgi gelir, şefkat gelir, fedakârlık gelir. O öğrencilerini sevgi ile yetiştirir. Öğrenciler, onun elinde, sevgi ile büyümeyi bekleyen bir çiçek gibidirler. O öğrencilerinin üzülmesini, incinmesini istemez. Bazen öğrencilerine kızsa da sevgi ve şefkatle tekrar onları bağrına basar. Inan bizler öğrencilerimize göstermiş olduğumuz sevgiyi, şefkati, fedakârlığı, hoşgörüyü, kendi çocuklarımıza gösteremiyoruz. Bu da onlara vermiş olduğumuz değerin ifadesi olsa gerek. Bu inanç ve düşünce ile öğrencilerimizin bu günlere gelmesinde göstermiş oldukları özveriden dolayı da değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Değerli öğretmen adayları sizlere de birkaç şey söylemek istiyorum. Inşallah mezun olup gideceksiniz ve yeni bir hayata başlayacaksınız. Yeni başlayacağınız bu hayat engeller ve zorluklar ile dolu Bu zorlukları aşabilmek için; Kendinizi çağın şartlarına en donanımlı bir şekilde yetiştirmelisiniz. Kendinize her zaman güvenip hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyeceksiniz. Eğer başkalarından sevgi bekliyorsanız, sizlerde onları seveceksiniz. Eğer insanlardan hoşgörü bekliyorsanız, sizlerde onları seveceksiniz. Eğer onlardan saygı bekliyorsanız, sizde onlara saygı duyacaksınız. Ancak o zaman hayatınız kolaylaşır ve mutlu olabilirsiniz. Bende sizlere bundan sonraki yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Allaha emanet olun. Bahtınız açık olsun."

Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Refik Ipek'in konuşmasından sonra okul birincisi olan Oğuzhan Yıldızhan bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi; "Öğretmenlerime bizlere olan katkılarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Hedefim önemli bir insan olmak değil, değerli bir insan olmaktır. Annelerimizin, babalarımızın ve tüm öğretmenlerimizin bizlere güvenmelerini istiyorum. Onları yanıltmayacağız."

Okul birincisi olan Oğuzhan Yıldızhan'ın bu anlamlı konuşmanın ardından okulda dereceye giren ilk üç öğrenciye plaketleri takdim edildi. Okul üçüncüsü olan Özcan Kaymaz'a plaketini Karayolları Şefi Alaattin Koç takdim etti. Okul ikincisi olan Mustafa Şahin'e plaketini Kırklareli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Eser verdi. Okul birincisi olan Oğuzhan Yıldızhan'a plaketini Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan sundu. Daha sonra okul birincisi olan Oğuzhan Yıldızhan kütüğe plaket çaktı. Gerçekleşen mezuniyet töreninin devamında tüm öğrenciler sırayla diplomalarını aldılar, bayrak flama devir teslim töreni gerçekleşti ve ardından tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak yeni bir hayata başlamanın coşkusu ile ailelerinin yanlarına gittiler.  Yapılan mezuniyet töreni okulda verilen ikram ile son buldu.