Resul Akay, hükümetin vatandaşa yönelik politikasının adaletsiz olduğunu söyledi

Resul Akay, hükümetin vatandaşa yönelik politikasının adaletsiz olduğunu söyledi

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, geçtiğimiz Salı gecesi katıldığı BASK Il Temsilciliği iftarından sonra dün de; Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser, Tarım Il Müdürü Erdinç Yazıcı ve Sağlık Il Müdürü Dr. Mehmet Bilgin’e makamlarında ziyarette bulundu. Resul Akay’a ziyaretlerinde BASK Kırklareli Il Temsilcisi Köksal Çidem ve diğer BASK üyeleri de eşlik etti.

Ilk ziyaret saat 11:00’da Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a gerçekleşti. Akay burada, Başkan Çağlayan’ı, 29 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği gayretli çalışmalar sonucu seçimi kazanmasından dolayı tebrik etmek için geldiklerini söyledi.

Belediyelerin kısıtlı imkanlarla halka hizmet götürmeye çalıştığını kaydeden Akay, Kırklareli’ndeki sorunların en kısa zamanda çözülerek, halkın tüm isteklerinin biran önce gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

“Iktidarlar memura ‘üvey evlat’ gibi bakıyor” diyen Akay, hükümetin yaptığı harcamaları hovardaca bulduğunu ve bu konularda daha dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Akay; “Hükümet, kaşıkla verip sapıyla göz çıkartmaktadır. Memura 2 kuruş zam veriyor, ancak elektriğe, tüpe, benzine zam yapıyor. Hem de memura verdiği zammın kat be katını” dedi.

Başkan Çağlayan’da gerçekleşen ziyaret için Akay’a teşekkür ederek, kendilerinin her zaman memurun, çalışanın ve dürüst insanların yanında olduklarını belirtti.

Buradaki görüşmelerin ardından Akay ve beraberindekiler, Il Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser’in makamına gittiler. Buradaki ilk görüşme ve tanışma sohbetinin ardından Ziya Eser, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Bizler bu ülkede yaşayan kamu görevlileri olarak, sivil toplum örgütlerinin önemini biliyoruz. Bizim alanımızla ilgili sendikalarımızın önemini de idrak etmiş insanlarız. Ayrıca Resul bey, ülkenin olumlu olarak tanıdığı, bildiği başarılı girişimleri olan bir sendika başkanıdır. Ilimize kadar teşrif etmeleri ve böyle özel bir ziyarette bulunmaları bizleri onurlandırmıştır. Biz, yaptığımız görev itibariyle bütün sendikalara eşit mesafedeyiz. Sendikalarımız yere sağlam basarak, doğru mücadele etmektedir. Mensuplarının haklarını doğru olarak savunmaktadır. Ben sizlerin çalışmalarınızın daha aktif olmasını ve daha somut başarılara ulaşmanızı temenni ediyorum. Ziyaretiniz bizleri onurlandırmıştır.”

Bu konuşmanın ardından Resul Akay’da, konuşmaları nedeniyle Ziya Eser’e teşekkür ederek; “Kamuoyunun beklentileriyle bizim beklentilerimiz, hepimizin ortak dileğidir. Biz de bu beklentilerin gerçekleşmesi için gayret içerisindeyiz. Tabii ki bu hemen birkaç yılda olmuyor. Süreye ihtiyaç var. Biz de oyalanmadan bu süreleri iyi değelendirerek, mücadelemizi geçmişte olduğu gibi yine başarıya ulaştırmak istiyoruz. Bizler de bir kamu görevlisi olarak hizmetlerin kaliteli ve iyi olmasından ve kamu görevlilerinin sorunlarının azaltılmasından yanayız. Iyi niyet olduğu takdirde, tüm sorunlar çözülebilir.” dedi.

BASK heyeti, Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra Tarım Il Müdürlüğü’ne gitti. Burada makamına Edirne’den yeni atanmış olan Erdinç Yazıcı tarafından karşılanan heyet, tanışma sohbetinin sonrasında güncel konular hakkında konuşmaya başladı. Her iki tarafta yapılan ziyaretten ve tanışmış olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Erdinç Yazıcı’nın kapıya kadar uğurladığı heyet, sıradaki yer olan Il Sağlık Müdürlüğü’nde de Dr. Mehmet Bilgin tarafından karşılandı.

Mehmet Bilgin’le de bir süre görüşmelerde bulunan Resul Akay ve BASK heyeti, ziyaretlerini sonlandırarak, kendi aralarında bir durum değerlendirmesi yaptı ve ilimizden ayrıldı.