Romanlar'ın Cengiz Konca sevgisi

Lüleburgaz Kapalı Spor Salonunda düzenlenen toplu nikah şöleninde resmi programın bitmesinin ardından salona gelen ve Romanların büyük sevgi gösterileri eşliğinde konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen AKP belediye başkan adayı Cengiz Konca: "Toplumun en küçük birimi ve çekirdeği ailedir. Ailenin korunması ve sahip çıkılması lazımdır. Belediyecilik de, sadece yol yapmak, çöp toplamak değildir. Her alanda sizleri kucaklayıp, sahip çıkacak bir belediye yönetimi için göreve talip olduk ve yetki bekliyoruz" dedi.

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Cengiz Konca'ya, kentte yaşayan Roman vatandaşlardan büyük sevgi gösterisinde bulunuldu.

*Israrları kıramadı

Kapalı spor salonunda düzenlenen toplu nikah şöleninde, resmi programın bitmesinin hemen ardından salona, AK Parti İlçe başkanı Av. Hayrettin Gümüş, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri Adayları ile birlikte giren Cengiz Konca için, salondan büyük bir alkış tufanı koptu. Roman dernek başkanlarının ısrarlı şekilde konuşma yapmak üzere sahneye davet ettikleri Konca, ısrarlar üzerine sahneye gelerek, konuşma yaptı.

* Herkesi kucaklayacak bir belediyecilik anlayışı

Belediyeyi kazandıklarında, klasik belediyecilik anlayışını bir kenara bırakarak,  herkesin belediye başkanı olacaklarının altını çizen Konca: "Yolu, kaldırımı, çöp temizliğini yapmak zaten belediyelerin görevidir. Ne güzel kaldırım yaptım diye övünmek, işini yapan bir belediye için övünülecek şey değildir. Bizim belediyeciliğimiz, insanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına daha çok önem ve değer verecek, insanlara görüş ve düşüncelerine göre önem ve değer vermeyecek, insanlara tepeden bakmayan, herkesin kolayca ulaşabileceği bir yönetim şekli olacaktır." Dedi.

* “Etnik ve siyasi köken ayırımı yapmayız”

Salondaki konuşmalarının hemen ardından, kendisi ile sohbetlerde bulunduğumuz Cengiz Konca: "Bizim şu etnik köken, bu siyasi görüş ve düşünce diye kimseye farklı bir yaklaşımımız söz konusu olamaz. Bir kentin ana ve merkezi caddeleri nasılsa, en ücra ve uzaktaki mahalle ve caddelerinin de aynı olması lazımdır ki, ben o kentteki belediyenin, vatandaşları ve mahalleleri arasında ayırım yapmadığını anlayabileyim. Bu akşam bir kere daha gördük ki, Roman vatandaşlarımızın sanat konusundaki yetenekleri son derece ileri seviyede. Bu yeteneklerin keşfedilmesi, birer cevher gibi işlenerek, sanat camiamıza kazandırılmaları için, belediye olarak gereken her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

* “Yardımları belediye olarak da yapacağız”

İhtiyaç sahibi vatandaşlara, devletinin yardım elini uzatması kadar doğal ve normal bir şeyin olamayacağını belirten Cengiz Konca:"Sosyal devlet olmanın en önemli göstergelerinden biri de, ihtiyaç sahibi olan vatandaşına yardım elini uzatmaktır. Bunu devlet nasıl yapıyorsa, belediye yönetimini devraldığımızda, belediye olarak ta yapacağız. Devletin verdiği yardımları engellemeye çalışanlara oy vererek, size uzanan yardım ellerini de mi geri çevireceksiniz? Bunu iyi düşünün  ." dedi.

* “TV'deki canlı yayının büyük etkisi oldu”

Bir gece evvel, Kanal 8 televizyonundaki bir canlı yayın tartışma programına katılarak, "Trakya'da ulusal kanallarda belediye başkan adayı olarak ekrana çıkan ilk Belediye Başkan Adayı" da olan Cengiz Konca, diksiyonu, sorulara verdiği cevapları ve dile getirdiği projeleri ile kent halkından olumlu eleştiriler aldı. (şg)