Rövanşta ezici galibiyet

Rövanşta ezici galibiyet

Kırklareli bölgesi futbol hakemleri, geçtiğimiz hafta pazartesi günü merkez ilçede oynadıkları halı saha maçının rövanşında bu kez Lüleburgaz'da bir araya geldiler. Ilk maçı 7-5 kazanan Lüleburgaz hakemlerine rövanş müsabakasında adeta sahayı dar eden merkez hakemleri 12-5'lik skorla galip geldiler.

İlimizdeki futbol hakemleri arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek, hakemlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla TFFHGD Kırklareli Şubesi ve Il Hakem Kurulu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikler sürüyor.

Bu kapsamda ilki geçtiğimiz hafta pazartesi günü yapılan halı saha maçının rövanşı önceki akşam Lüleburgaz'daki Muntaş Halı Saha Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Ilk maçta sahadan 7-5'lik galibiyetle ayrılan Lüleburgaz hakemleri, rövanş maçı öncesi de iddialı olduklarını ifade ederken, merkez ilçe hakemleri de farklı galibiyet için mücadele edeceklerini söylediler.

Kırklareli Il Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran, TFFHGD Kırklareli Şube Başkanı Soner Emek, Il Hakem Kurulu Ikinci Başkanı Mehmet Ali Çetin ve Hakem Atama Sorumlusu Alper Dinçer'in de izlediği karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, merkez ilçe hakemleri oldu.

Ilk maçta forma giymeyen Yasin Eliri'nin hücum hattında yaptığı baskı ile oyunu rakip sahaya yıkan merkez hakemleri, maçın ilk 10 dakikasında rakip takıma gol şansı tanımadılar.

Ilk golü Yasin'in ayağından bulan merkez hakemleri, bu golden sonra savunmada açıklar verdi. Bu hataları iyi değerlendiren Ufuk Solmaz ve Yusuf Yurtsever, buldukları iki golle Lüleburgaz hakemlerini 2-1 öne geçirdi. Çok geçmeden toparlanan merkez hakemleri ilk yarının kalan bölümlerinde 6 gol daha bularak devreyi 7-2 önde tamamladılar.

Müsabakanın ikinci yarısına oyuncu değişiklikleriyle başlayan Lüleburgaz hakemlerine taze kuvvetlerin katkısı da yeterli olmadı. Bu bölümde de oyundaki üstünlüğünü sürdüren merkez hakemlerinde Yasin Eliri yine mükemmel bir performans sergiledi. Attığı goller ve hücum alanında yaptığı baskının yanısıra zaman zaman savunmaya da dönerek arkadaşlarına destek veren Yasin, önceki akşamın en beğenilen oyuncularından biri oldu.

Farklı skoru yakaladıktan sonra oyunu rölantiye alan merkez hakemleri, yaptıkları şık hareketlerle izleyenlerin alkışını aldılar. Zekeriya Dinçkol ve Cihan Koç'un orta alandaki uyumu gözlerden kaçmazken, Ahmet Emre Babat da merkez hakemlerinin savunma hattındaki en etkili isimlerden biri oldu.

Müsabaka boyunca mücadeleci oyunuyla dikkat çeken Halit Özalp da merkez hakemlerinin farklı galibiyetindeki baş mimarların arasındaydı. Ilk karşılaşmada savunmada görev yapan Mutlu Çırpan da önceki akşam merkez hakemlerinin kalecisi olarak sahadaydı. Futbolculuk döneminde de başarılı bir kaleci olan Çırpan, hücum oyuncularının korkulu rüyası oldu. Zor pozisyonlarda başarılı kurtarışlara imza atan Mutlu Çırpan, hakemlikte olduğu kadar kalecilikte yetenekli olduğunu kanıtladı. Merkez hakemlerinin savunma hattında libero olarak görev yapan Ömer Şivka da önceki akşamki performansıyla beğeni kazanan isimler arasındaydı.

Farklı yenilen Lüleburgaz ekibinde ise özellikle Ufuk Solmaz ve Ilker Güneş'in performansları hayal kırıklığı yarattı. Ilk maçta çok etkili bir oyun ortaya koyan ikili, rövanşta bekleneni veremedi. Takımın en güvenilen gol silahı olan Ufuk Solmaz, bu müsabakada sadece bir gol kaydederken, Ilker Güneş de iki golün asistini yaptı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında merkez hakemleri 5, Lüleburgaz hakemleri de 3 gol bulunca maç 12-5 sona ererken, hakem Oktay Erden'in son düdüğü ile birlikte sahada güzel görüntüler yaşandı. Maç içinde kıyasıya mücadele eden hakemler, son düdüğün çalmasıyla birlikte yine centilmenlik mesajları vererek, birbirlerini kutladılar. Merkez hakemleri, Lüleburgazlı meslektaşlarına misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederken, Yasin Eliri için yapılan "Portekizli transfer" yakıştırması da kahkahalara neden oldu. Işte böyle güzel bir atmosferde oynanan rövanş maçının ardından açıklamada bulunan Kırklareli Il Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran, "Ilkini geçtiğimiz hafta Kırklareli merkez ilçede yaptığımız halı saha karşılaşmasının rövanşını bu akşam gerçekleştirdik. Yine hakemlerimizin yoğun katılımıyla oynanan bu maçta, oldukça renkli görüntüler yaşandı. Hakemlerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlar devam edecek. 2008-2009 futbol sezonunun başından itibaren görev aldıkları müsabakalarda başarılı performanslar sergileyen hakemlerimiz için TFFHGD Kırklareli Şubesi ile ortaklaşa olarak etkinlikler düzenliyoruz. Buradaki amacımız hakemlerimizin birbirleriyle daha yakından tanışmasını ve kaynaşmalarını sağlamak" dedi.