Rütbeniz hayırlı, yolunuz açık olsun

Rütbeniz hayırlı, yolunuz açık olsun

Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ettirilerek, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na atanan Emniyet Müdürlerimizin yeni rütbeleri geçtiğimiz Pazar günü törenle takıldı ve kendilerine veda edildi. Polisevi Yazlık Tesisleri’nde düzenlenen vede yemeğinde ayrıca; yine Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile bir üst rütbeye terfi eden Emniyet Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri’nin yeni rütbeleri takıldı ve şarka atanan Emniyet Müdür Yardımcılarına veda edildi.
Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu koordinesinde düzenlenen bu anlamlı yemeğe; Kırklareli Vali Vekili M.Zeki Koçberber, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu eski Üyesi ve Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Ipek,     Beşiktaş’ın ve Milli takımımızın efsanevi futbolcusu Yusuf Şimşek, terfi eden Emniyet Müdür ve Emniyet Müdür Yardımcıları ile eşleri ve teşkilat mensupları katılım gösterdi.
Saat 20.00’de başlayan veda yemeğinin sunumunu 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gencer Bayram yaptı. Bayram, programın açılışını gerçekleştirdikten sonra, konuşmasını yapmak üzere Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nu kürsüye davet etti.
Canbazoğlu konuşmasında, teşkilat mensuplarına seslenerek şunları kaydetti;
“Sizlerle beraber bir buçuk yıldır Kırklareli’de görev yapıyorum. Bu süre içerisinde oldukça başarılı işlere imza attık. Kırklareli sakin ve kendi halinde bir il olmasına rağmen, diğer ilçelerimizi de kapsayan çok ciddi operasyonlar yaptık. Bu operasyonlarda başarıları birlikte paylaştık. Bu anlamda Emniyet teşkilatının vatandaşın nezdinde itibarını artırması konusunda yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
Biz eskiden sadece polislik yapıyorduk. Vatandaşla irtibatımız kopuk yaşıyorduk. Şimdi vatandaş ile iç içe yaşıyoruz. Bu kapsamda birçok sosyal etkinlik gerçekleştirdik. Polis Gecesi düzenledik, Yetiştirme Yurdu’ndan çocuklarla ve Huzurevi’ndeki yaşlılarımız ile biraraya geldik. Elbette vatandaşlarımız ile iyi ilişkilerimizin gerçekleşmesi anlamında, teşkilat mensubu arkadaşlarımızın katkısı çok büyük oldu.
Bu başarılı çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımız bir şekilde bizim tarafımızdan değerlendirildi ve terfi ettirildiler. Ben 1. Sınıf’a terfi eden arkadaşlarımızı ileriki yıllarda, Il Emniyet Müdürlüğü’nde, Daire Başkanlıklarında göreceğimizi ümit ediyorum. Diğer terfi eden arkadaşlarımızın da, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşacağına olan inancım tamdır.”
Canbazoğlu’nun konuşmasının ardından, yemeğe geçildi. Polisevi’nin ikramı ile hoş ve lezzetli bir yemeğin tadına varan konuklar, canlı fasıl eşliğinde keyifli dakikalar yaşadılar. Yemeğin ardından rütbe ve ödül törenine geçildi.
Ilk olarak 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ettirilerek, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na atanan Emniyet Müdürlerimizin özgeçmişleri okundu ve ardından kendilerine rütbeleri, plaket ve teşekkür belgeleri sunuldu. Buna göre;
1. Sınıf Emniyet Müdürleri; Reşat Demiray Çavdar, Mustafa Kaçar ve Ahmet Gülhan rütbe, plaket ve teşekkür belgelerini Vali Vekili M. Zeki Koçberber, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ile Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Ipek’in ellerinden aldılar. Terfi eden Müdürlerin eşleri de, diğer rütbeleri takarak, hayat arkadaşlarının yanında yer aldılar. Bu arada Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun eşi Nurcan Canbazoğlu, terfi eden Müdürlerin eşlerine birer hediye de sundu.  
Daha sonra ise bir üst rütbeye terfi edip, 2. Bölge illere atanan veya yerinde kalan Emniyet Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri’nin özgeçmişleri okundu ve yeni rütbeleri takıldı.
Buna göre sırasıyla; Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne terfien atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Kaan Karalı, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Engin Duraker, Batman Il Emniyet Müdürlüğü’ne atanan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Tuncay Şimşek, Erzurum Il Emniyet Müdürlüğü’ne atanan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turhan, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’ne terfien atanan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Yunusoğlu, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Ali Aydınlı, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Istanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Emniyet Amiri Cihat Dağdeviren ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gencer Bayram; rütbe, plaket ve teşekkür belgelerini, diğer terfi eden Emniyet Müdür ve Müdür Yardımcıları’ndan aldılar.Tören beraberce çekilen bir anı fotoğrafı ile sona erdi. Bu arada Il Emniyet Müdürü Canbazoğlu, programa iştiraklerinden dolayı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu eski Üyesi ve Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Ipek ile Beşiktaşlı futbolcu Yusuf Şimşek’e teşekkür etti ve birer plaket sundu.
Haraketli şarkıların çalınması ile devam eden gecede, Beşiktaş’ın ünlü futbolcusu Yusuf Şimşek de, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’na imzalı formasını hediye etti.
 Yusuf ile dostluklarının yıllar öncesinde dayandığını belirten Canbazoğlu, Yusuf’u bu anlamlı gecede aralarında gördüğü için çok mutlu olduğunu belirtti.
Ünlü futbolcu da, bu güzel organizasyona katılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yemek, gecenin geç saatlerine kadar devam etti.
Gazetemiz olarak, terfi eden emniyet mensuplarımızı tebrik ediyor, başka illere atanan müdür yardımcıları ve amirlerimize ise yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz.