Saadet Partisi İl Başkanlığı Kırklareli Belediye Başkan Adayını Kemal Şar olarak açıkladı

Saadet Partisi İl Başkanlığı Kırklareli Belediye Başkan Adayını Kemal Şar olarak açıkladı

Seçim süreci siyasi gündemde hız kazanırken, partiler de belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığı’da, Kırklareli Belediye Başkan Adayı’nı Kemal Şar olarak açıkladı.

Dün saat 14:00’da parti başkanlığının bürosunda yapılan tanıtım toplantısında, Saadet Partisi Kırklareli Il Başkanı Murat Hızır, partinin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Kemal Şar ve parti mensupları hazır bulundu. Murat Hızır, partinin aday tespit komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar sonucunda adayların; tüm ilçe ve beldelerde belirlendiğini belirterek, sadece birkaç beldede eksik kaldığını, onların da adayları kesinleştiğinde, 8 ilçe ve 18 beldede Saadet Partisi’nin seçimlere gireceğini ve en güzel şekilde milli görüşü temsil edeceğini dile getirdi. Hızır açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu seçimler partimizin 3. şahlanışına vesile olacaktır. Partimiz milli görüşün beşinci partisidir. Daha önce partimiz ‘Milli Selamet Partisi’ ve ‘Refah Partisi’ zamanında birinci ve ikinci çıkışlarını yapmıştır. Iktidar ve iktidar ortağı olmuştur. Bu dönem, üçüncü çıkışımıza vesile olacaktır. Ekim ayındaki büyük kongremizde genç ve dinamik bir genel başkan olan Prof Dr. Numan Kurtulmuş’u seçtik. Kendisi genç ama, arkasında tecrübeli ve büyük bir ekip var. Bizler bu yerel seçimlere, bir sonraki genel seçimlerin provası gözüyle bakıyoruz. Bu bizim için bir basamak olacaktır. Kırklareli için iddiamız şudur. ‘Oyunu bozmaya geliyoruz.’ Kırklareli halkına da şu şekilde sesleniyoruz. ‘Oyunu oyunla boz.’ Belediye Başkan adayımızı da, 30 senedir milli görüşe hizmet eden biri isim olan Kemal Şar olarak açıklıyorum.”

Bu açıklamanın ardından Kemal Şar, kendisini Saadet Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olarak görmek isteyen il yönetim kurulundaki arkadaşlara şükranlarını sunarak şu açıklamaları yaptı:

Halkımız vereceği oya ipotek konmasına asla müsaade etmez

“Daha önce bilindiği gibi, Sinan Leylak kardeşimizin ismi basında geçmişti. Fakat kardeşimiz benim adıma belediye başkan adaylığından feragat etmiştir. Kendisi il genel meclisinde görev alacak olan bir kardeşimizdir. Bazı sağlık sorunları da olduğu için, Sinan Leylak kardeşimizi dinlendirmek istiyoruz. Çünkü Kırklareli’de seçim süreci çok çetrefilli geçecektir. Çok ağır şartlarda cereyan edecektir. Partiler arasındaki mücadeleden görünen tablo budur. Tüm bunlara rağmen biz, sağduyunun egemen olacağına inanıyoruz. Allah’ın izniyle Kırklareli halkına buradan bu seçimlerde Saadet Partisi olarak ‘biz de varız’ mesajını ulaştırmak istiyoruz.”

Seçim süreci içinde son günlerde halka yapılan yardımlara da değinen Şar, halkın kendisine verileni alacağını, ancak kimsenin oyuna ipotek koymasına müsaade etmeyeceğini de sözlerine ekledi. Kemal Şar; “Halkımızın bu oyunu da görerek bozacağı düşüncesindeyiz. Biz Saadet Partisi olarak ezilmiş kitlenin yanındayız. Sonuna kadar da ezilmiş kitlenin sesi olmaya devam edeceğiz. Halkı kör ve sağır zannedenler, birgün karşılarında duvar görünce hiç şaşırmamalılar.” dedi.

Kırklareli’nin durumuna çok üzüldüğünü söyleyen Şar, şehrin kasaba görüntüsünden kurtarılamadığını ve altyapının bir yapboz tahtasına döndüğünü kaydederek, tüm partilere hodri meydan dediklerini de belirtti.

Halka yönetici olarak değil hizmetkar olarak geliyoruz

Türkiye’ye belediyecilik anlayışını milli görüşe sahip partilerinin getirdiğini ifade eden Şar, Saadet partisi’nin geniş bir vizyona sahip olduğunu ve kendilerinin, geleceği hatta, 50 yıl sonrasını bile öngören bir anlayışın temsilcileri olduğunu sözlerine ekledi. Şar, ayrıca, kendilerinin yönetici olarak değil, halka hizmetkar olarak geldiklerini belirterek “Şimdi Saadet zamanı” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Bu konuşmaların ardından aday tanıtım toplantısı sona erdi.