Şaban Savaşan, 180 oy farkla MHP Kırklareli Il Başkanı oldu

Şaban Savaşan, 180 oy farkla MHP Kırklareli Il Başkanı oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Il Teşkilatı dün gerçekleşen il kongresiyle yeni il başkanını seçti. Işık Topay ve Şaban Savaşan’ın aday olduğu seçimde Savaşan, 180 oy farkla MHP Kırklareli Il Teşkilatı’nın yeni başkanı seçildi.

Saat 10:00’da planlanan kongre, çoğunluğun sağlanması için saat 14:00’a ertelendi. Il ve ilçe teşkilatından tüm delegelerin katılım gösterdiği kongrede gündem öncesi MHP Il Başkanı Altan Orakçı herkese ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Ardından divan oluşumuna geçildi. Başkanlığı’nı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın yaptığı divan oluşumundan sonra, saygı duruşu gerçekleşti ve Istiklal Marşı okundu.

Kongrenin ilk konuşmasını yapan MHP Il Başkanı Altan Orakçı bu kongreyi MHP’nin iktidara gelişinin ayak sesleri olarak nitelendirdi. Bu konuşmanın ardından faaliyet raporunun okunması, ibrazı ve mali raporun okunması gerçekleşti.

Gelen mesajların okunmasından sonra ilk olarak Işık Topay ve ardından Şaban Savaşan siyasi konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Iki listenin yer aldığı seçimlerde; sarı listede Işık Topay, beyaz listede ise Şaban Savaşan il başkanlığı için yarıştılar. 600 delegenin katılım gösterdiği il kongresinde 442 kişi oy kullandı.

Saat 17:00’da seçimlerin sona ermesiyle birlikte sayım gerçekleşti. 4 oyun geçersiz sayıldığı sayım sonucunda; Şaban Savaşan 309 oy, Işık Topay ise 129 oy aldı ve Savaşan 180 oyla MHP Kırklareli Il Başkanlığı’nı kazanmış oldu.

Kongrenin sonunda Şaban Savaşan bir konuşma yaparak, hep birlikte elele vererek MHP’yi iktidara taşıyacaklarını kaydetti. Şaban Savaşan ve Il Yönetiminin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle kongre sona erdi