''Sabırsızlıkla beklediğimiz kanun değişikliği nihayet gerçekleşti''

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı (EDESOB) Emin İnağ, KOSGEB Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülerek kabul edilmesinin sevindirici olduğunu bildirdi.

     İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, 3624 Sayılı KOSGEB Kanunu'nda değişiklik ile beraber hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarında KOSGEB desteklerinden yararlanabileceklerini anlattı. İnağ şunları kaydetti:
     ''Sabırsızlıkla beklediğimiz kanun değişikliği nihayet gerçekleşti. Yapılan değişiklik ile KOSGEB desteklerinin hangi sektörlere ve hangi öncelikli bölgelere kullandırılacağına Bakanlar Kurulu karar verecek. Yapılan değişikliğin ardından hemen irtibata geçtiğimiz KOSGEB Tekirdağ Bölge Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre yaklaşık bir ay içerisinde yeni bir kredi programı belirlenecek. Tabii hangi sektörlere, ne kadar meblağda olacağına Bakanlar Kurulu karar verecek. Bizleri en çok sevindiren konu KOSGEB'in tüm imkanlarından hizmet sektöründeki esnaf ve sanatkarımızın da yararlanacak olması.''
     EDESOB olarak kanun değişikliği öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını duyuran İnağ, şunları dile getirdi:
     ''Şuan için KOSGEB'e yapılacak başvurularda ilk şart yine KOSGEB veritabanına kayıt olma zorunluluğudur. Bu işlemi Edirne EDESOB olarak biz 1 ay önceden tamamladık. Şuan itibarıyla 14 bin üye esnaf ve sanatkarımızın KOSGEB veritabanına kaydı konusunda bir sıkıntımız olmayacaktır.''
     Öte yandan İnağ, kanunda değişikliğe gidilmesindeki çabaları için MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu ve CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır olmak üzere tüm milletvekillerine esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür ettiğini kaydetti.
aa