"Sağ-sol derdinde değil, hizmet verme derdindeyiz"

'Sağ-sol derdinde değil, hizmet verme derdindeyiz'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Il Genel Meclis üyesi adayları Yurdaer Ulus, Nihat Sağlam, Tomris Turan ve Murat Gürkan dün gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Önceki dönemde, Il Genel Meclisi’nde AKP Grup Başkanlığı yapan Yurdaer Ulus yaptığı açıklamalarda, seçim çalışmaları kapsamında tüm köy ve beldelerimizi dolaşarak, 2004-2009 yılları arasında Il Genel Meclisi’nin yaptığı çalışmaları anlattıklarını, bu konuda vatandaşlarımızla helalleştiklerini söyledi.

Ulus, gelecek dönemde de halkımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları Kırklarelililere aktardıklarını belirterek, AKP Meclis üyesi adaylarının sağ-sol derdinde değil, hizmet verme derdinde olduğunu kaydetti.

Ulus yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

“Seçim çalışmalarımız kapsamında köylerimizde, beldelerimizde ve merkezimizde; kahve kahve, ev ev gezerek halkımızla biraraya geldik. Bu gezilerimizde vatandaşlarımıza; 2004-2009 yılları arasında Il Genel Meclisi’nin yaptığı çalışmaları, çok önemli hizmetleri anlattık ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ilgili olarak kendileriyle helalleştik.

Yine, hizmete ihtiyacı olan köylerimizin eksiklerini gidermek adına, vatandaşlarımıza bundan sonraki süreçte neler yapacağımızı anlattık. Onlara gerçekleştirmek istediğimiz projelerimiz hakkında bilgiler verdik. Gittiğimiz her yerde, derdimizin “sağ-sol” olmadığını, bizim tek derdimizin; hizmet vermek olduğunu söyledik.”

Il Genel Meclis üyesi adayı Yurdaer Ulus, gerçekleştirmek istedikleri proje ve çalışmaları ise şöyle sıraladı; “Gittiğimiz her yerde; Kanalizasyonu olmayan köylerin bu sorununu çözeceğimizi, köy içi yollarımızın tekrar elden geçirilip, en iyi duruma getirilmesi için gerekenin yapılacağını söyledik. Çocuk parklarının bütün köylerimize yaygınlaştırılması hususunu ifade ettik. Birinci kat ve ikinci kat asfalt ile ilgili yol eksiği bulunan köylerimizin, bu eksiğinin tamamlanması gerektiğini vurguladık. Ve yine bize en çok iletilen konu doğrultusunda; ilimizin kuzeyinde bulunan köy halkının, hayvan borsası ile ilgili taleplerini Ticaret Borsası’na iletmek üzere çalışmalarımıza başladığımızı kendilerine aktardık.”

Yurdaer Ulus, Il Genel Meclisi’nin sadece belde ve köylere hizmet götürmediğini, Il Merkezimiz’de de birçok çalışmaya imza attığını kaydetti. Ulus; “Il Merkezimiz’de de; öğreci yurtları, tarihi eserlerin restorasyonu, spor tesisleri ve duble yol yapımı gibi daha birçok hizmeti gerçekleştirmenin gurunu yaşıyoruz. Bu hizmetlerimizi gelecek dönemde de sürdürmek istiyoruz” dedi.

Ulus, Il Genel Meclisi’nde yer alan muhalafet partisinin üyeleri hakkında ise şunları söyledi; “Bildiğiniz gibi 2004-2009 yılları arasında Il Genel Meclisimiz’de tam üç defa salonu terk etme hadisesi yaşandı. Birincisi, Sayın Ismet Metin Valimiz döneminde, Demirköy yolunun iyileştirilmesi çalışmasına karşıydı. Ikincisi, Vize ilçemizde kurulan TRAÇIM fabrikası konusundaydı. Üçüncüsü ise; Çorlu-Lüleburgaz-Üsküpdere-Kırklareli arası duble yol yapımı ile ilgili olarak yaşandı. Bu üç konuya da karşı çıkan diğer gruptaki değerli Il Genel Meclis üyesi arkadaşlarımız, salonu terk etmişlerdi. Meclis’te çoğunluk AKP Il Genel Meclis üyelerinde olduğu için, bizler bu üç konunun Kırklareli’ne kazandırılması anlamında gerekeni yaptık. Diğer grup üyelerini de halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Yeni dönemde bu tür anlaşmazlıklar beklemiyoruz. 2004-2009 yılları arasında, meclisimizde gösterdiğimiz samimi duruşun, beraber hizmet etme isteğinin, birlikte hareket ederek başarılı olma düşüncesinin ve her şeyi beraber paylaşma ahlakının, tarafımızca çok iyi anlatıldığını düşünüyoruz. Bu özelliğimizin gelecek döneme de ışık tutacağına inanıyorum.”

Ulus, AKP Il Genel Meclis üyesi Muzaffer Gümüşten’in rahatsızlığından ötürü şu anda aralarında bulunmadığını, kendisinin de tüm gezilere iştirak ettiğini önemle hatırlatarak, diğer Il Genel Meclis üyesi adayları ile birlikte seçmenlere şu mesajı verdi; “Yeni arkadaşlarımızla birlikte, çağdaş, modern, yaşanabilir köyler, beldeler ve merkezler için ‘önce hizmet’ diyoruz. Ve “yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” parolasıyla bir kez daha yola çıktığımızı önemle ifade ediyoruz.”

AKP Il Genel Meclis üyesi adaylarının gazetemize gerçekleştirdiği ziyaret daha sonra iyi dileklerle son buldu.