"Sağlık ekonomisinin iki yakasını bir araya getirdik"

"Sağlık ekonomisinin iki yakasını bir araya getirdik"

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, bugün gelinen noktada Türkiye'nin sosyal güvenlik alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Sağlık ekonomisinin iki yakasını bir araya getirdik" dedi.

Lüleburgaz Sosyal Güvenlik (SGK) Merkezi'nin Cuma günü yapılan açılışında konuşan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, sosyal devlet olma ilkesinin Türk milletinin genlerinde olduğunu vurgulayarak, gelinen noktada bu konuda önemli kazanımlar elde edildiğini ifade etti. Vali Aydoğdu, "Sosyal Güvenlik alanında Türkiye iki şeyi başardı. Birincisi sağlıkta yeniden toparlanmayı yaşadık. Sağlık ekonomisinin iki yakasını bir araya getirdik. Harcımızın masrafı oldu, hesap edebilir, planlayabilir, yapabilir hale döndük. Ikincisi, birden fazla kurum bir çatı altında birleştirildi. Inşallah önümüzdeki yıllarda bu konuda da Türkiye dünyaya örnek bir sosyal güvenlik şemsiyesi oluşturacaktır. Çünkü sosyal devlet olma bizim milletimizin genlerimizde var. Sosyal ilk yardım severlik, hem kültür geleneğimizin, hem de devlet geleneğimizin en esaslı unsurudur" dedi. 

Açılış törenine katılanlara teşekkür eden Vali Aydoğdu, "Şimdi burada vatandaşımızın hizmetini gönül rahatlığı ile alıp, kurumun kapısından çıktığında gönül rahatlığı ile 'Allah devlete zeval vermesin' derse, bu duanın içinde kimler var.

En başta bayrağı temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız var. Bu duanın içinde Sayın Başbakanımız var, TBMM var, dolayısıyla Sayın Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam var. Bu duanın içinde, bu binayı yapan ustası, sıvacısı, kapıcısı, buranın açılmasında yardımcı olan Lüleburgazlı esnaf ve en önemlisi bu duanın içinde, vergisini veren sade vatandaş var. 

Bende Allah devlete zeval vermesin diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, katıldığınız için herkese hürmetlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kırklareli Sosyal Güvenlik Il Müdürü Mehmet Bayram da Lüleburgaz SGK Merkezi hakkında bilgiler vererek, Kırklareli'ne ve Lüleburgaz'a hayırlı olmasını diledi.

Törende konuşma yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise Lüleburgaz SGK Merkezi'nin ülkemize, Kırklareli'ne ve Lüleburgaz halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aydoğdu, Milletvekili Sarıçam ve beraberindekiler Lüleburgaz SGK Merkezi'nin açılış kurdelesini keserek incelemelerde bulundu.

Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Il Emniyet Müdürü Behzat Canbazoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Sosyal Güvenlik Il Müdürü Mehmet Bayram, SGK Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.