Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden "Gönüllü Torun" projesi

Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden 'Gönüllü Torun' projesi

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ve İlimiz Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri ile Kırklareli Huzurevi sakinleri arasında yapılan Gönüllü Torun Projesi, 27 Nisan Pazartesi günü öğrencilerin Kırklareli Huzurevi ziyareti ile birlikte uygulamaya geçti.

Yapılan projenin amaçları sırasıyla; “Öğrencileri meslek hayatına hazırlamak, Huzurevi sakinlerinin moral ve motivasyonlarını arttırmak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, Gönüllü Torun Projesi kapsamında yapılan tüm faaliyetlerin basında yer almasını sağlayarak okulun tanıtılmasını gerçekleştirmek, Kurumlar arası iş birliğini geliştirmek, öğrencilerin yardımlaşma ve yaşlılara saygı duymalarını güçlendirmek, sosyal yardımlaşmayı geliştiren projeleri özendirmek ve öğrenci velilerinin bu konuda bilinçli olmalarını sağlamak” olarak belirtildi.        

27 Nisan-31 Aralık 2009 tarihleri arasında sürecek olan Gönüllü Torun Projesi’nin başlaması ile birlikte Kırklareli Huzurevi’ne bir ziyaret gerçekleştiren; Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Halil Yücel, Sağlık Dersi Öğretmeni Emel Esim, AR-GE bürosu sorumluları Ozan Demiralp, Ertan Çetin, proje kapsamında görev alan öğrencilerden Buse Çeviker, Buse Durcan, Yaşam Akgün, Eda Uluk ve Ceren Ün, ilk olarak Huzurevi Müdürü Mehmet Gider’i makamında ziyaret ettiler.

Huzurevi ziyaretinde Huzurevi Müdürü Mehmet Gider’e proje hakkında bilgi veren Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit daha sonra öğrenciler ile birlikte Huzurevi sakinlerinin tek tek hatrını sordu. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de tüm yaşlılara karanfil armağan etti.

Gönüllü Torun Projesi ile öğrencilerin meslek hayatı için gerekli donanımı edinmede yol kat etmeleri, Huzurevi sakinlerinin sosyal hayata daha fazla tutunmaları, toplumda yardımlaşma ve dayanışma bilincinin arttırılması hedefleniyor.

Proje’nin temel faaliyetleri Huzurevi yönetimi ile Sağlık Meslek Lisesi yöneticilerinin “öğrenci-dede” eşleştirilmesi ve bu eşleştirilmenin yapılması için bir toplantı düzenlenmesi, öğrenciler ile huzurevi sakinlerinin tanıştırılması, öğrencilerin 15 günde bir huzurevini ziyaret etmesi, öğrencilerin aileleri ile birlikte hafta sonları uygun zamanlarda huzurevini ziyaret etmeleri, uygun zamanlarda piknik düzenlemek, hafta sonlarında öğretmen nezaretinde çay bahçesine gidilmesi, eğitim öğretim yılı sonunda huzurevi sakinlerine bir tiyatro gösterisi sergilenmesi şeklinde olması planlandı.

Bu projenin amaçlarından bir diğeri ise; öğrencilerin hemşirelik mesleğinin gereğini en iyi şekilde yerine getirmelerini sağlamak olacak. Çünkü, hemşire bireyin, toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve yükselten, toplumun her kesimindeki, kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle onlara hemşirelik bakımını planlayan, uygulayan, takip eden ve değerlendiren diğer taraftan fert aile ve topluma hijyen kuralları, beslenme, aşı, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunma ile ilgili, konularda sağlık eğitimi yapan kişidir. Bu yüzden söz konusu proje sayesinde öğrencilerin bu konularda daha fazla bilgiye sahip olması amaçlanıyor.