Sağlık Müdürü Dr. Bilgin'den 2 müjdeli haber

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin önümüzdeki 2 yıl içerisinde Kırklareli'ne Modern bir Hastane kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bilgin bir haber daha verdi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin Kırklareli’ne Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile 400 Yataklı bir Hastanenin yapılacağı müjdesini verdi. Bunun içende Belediye’den kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini dile getiren Dr. Bilgin şunları kaydetti:
“Kırklareli merkez ilçede bu yıl içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temeli atılacak. 2010 yılında da 400 Yataklı Hastanemizin temelini atacağız. Bu konuyla ilgili olarak Belediyeyle yerle ilgili ufak bir takım sıkıntılarımız var. Bununla ilgili olarak Belediye Meclisi’ne müracaatımız olacak. Orada verdikleri arazi ile ilgili bir takım hukuksal sıkıntılar var. Onları da aşabileceğimizi umuyorum.
Çünkü bu Kırklareli’ne hizmet, sağlığa hizmettir. Bu bizim için çok önemli. Bir Modern Hastaneyi Kırklareli’ne kazandırmamız lazım. Bizim özellikle ileriyi düşünerekten hedefimizde şu Diş Hastanesi kurulduğu zaman burada Üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi’nin çok rahatlıkla kurulabileceği görülecektir. 400 Yataklı bir hastane olduğunda da bir Tıp Fakültesi’nin çok rahatlıkla kurulabileceği görülecektir.
Biz hep ileriyi düşünerek özellikle bunu vurguluyoruz. Burada hiç kimsenin farklı kaygılar taşımadan bu desteği vermeleri gerekiyor. Belediye’den bize daha önce tahsis edilen daha doğrusu tapusu ile verilen daha sonradan tahsis şeklinde kararı değiştirilen Dereköy Yolu’nda yaklaşık 80 dönümlük arazidir. Buranın toplamı 120 dönümdür. Biz bu 120 dönümü de talep edeceğiz. Hedefimiz budur.
Yeni iş ahdinden itibaren de orada yeni heliport alanları da yapılacak. Yani biz artık hastane sistemini kampus gibi düşünüyoruz. Buranın içerisinde Diş Hastanesi, normal hastane, Onkoloji, Fizik Tedavi Birimleri de yer alacak. Biz kompleks yapmayı düşünüyoruz bunun içinde bize çok geniş bir alan lazım. Yani bize 100 dönümden aşağı bir alan olmaması gerekiyor. Bu konuda da Belediye’nin desteğini bekliyoruz.” (s)