"Sağlık Ocağı'nın tamamlanması için 50 bin TL'ye ihtiyaç var"

Kırklareli merkez ilçe Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşamakta olan yaklaşık 4 bin 500 kişiye hizmet verecek olan Sağlık Ocağı'nın yapılabilmesi için 50 bin TL'ye ihtiyaç olduğu öğrenildi.

Kırklareli merkez ilçede Kofçaz Yolu üzerinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri uzun yıllardan beridir ihtiyacını duydukları Sağlık Ocağı’na 50 bin TL bulunması halinde kavuşacak. 15 Ocak 2009 tarihinde protokolü imzalanan ve 300 bin TL yapım bedeli ile başlanan Sağlık Ocağı’nın bu maliyetinin yüzde 80’ini hayırsever vatandaş Mehmet Genç tarafından karşılanması öngörülüyordu. Hayırsever vatandaş üzerine düşen görevi fazlası ile yaparak 250 bin TL’lik kısmını karşıladı. Şimdi iş vatandaşlara düşüyor geriye kalan 50 bin TL bulunduğu takdirde en kısa sürede kalan kısımlarda tamamlanarak hizmete girebilecek.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemal Çetin şunları kaydetti:
“Mahallemde yaşamakta olan 4 bin 500’e yakın sakinimize hizmet verecek olan sağlık Ocağımızın yapımı için Ocak 2009 içerisinde çalışmaları başlattık. Yaklaşık 5 yıldan beridir buranın ihtiyacı olan bu Sağlık Ocağı’nın yapılması için müracaatlarda bulunduk. Bu kapsamda Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu’nun yanındaki 470 m2’lik arsayı Muhtarlık olarak satın aldık. Daha sonra Kırklareli Belediyesi tarafından Tapusu Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi.
Yaptığımız bu girişimler nihayet sonuç verdi. 400 m2’lik alanda 270 m2 kapalı alanda 2 katlı olarak yapacağımız Sağlık Ocağı’nın büyük bir kısmı tamamlandı. 300 bin TL bedelle yapımını başlattığımız Sağlık Ocağı’nın yapımı için hayırsever vatandaşımız üzerine düşen görevi fazlası ile yaparak 250 bin TL bağışladı. Bu para ile Sağlık Ocağımızın çoğu işini tamamladık. Şimdi geriye kalan kısmı tamamlamak için 50 bin TL’ye ihtiyacımız bulunuyor. Bu para bulunduktan sonra geri kalan kısımlarda tamamlanarak Sağlık Ocağımızı hizmete açacağız. Vatandaşlarımızdan bu paranın toplanabilmesi için bağış top kabul etmeye devam ediyoruz.”  (s)