Saha Komiseri Tankut Cankaflı yaşamını kaybetti

Babaeski İlçesi'nde futbolu bıraktıktan sonra, uzun yıllar 100.Yıl Stadında Saha Komiseri olarak görev yapan ve spor camiasının sevilen, sayılan ismi 69 yaşındaki Tankut Cankaflı geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Özkan Başaran

Babaeski PTT Müdürlüğü’nden Gişe Memuru olarak emekli olan Evli ve 1 kız babası, Soylu FM Radyosu’nun sahibi Kadir Tolga Soylu’nun dayısı, Tankut Cankaflı, 1962-1969 yılları arasında, İlçe’nin iki takımından biri olan Gençlikspor Futbol Takımının sol açık mevkiinde forma giymişti.
Dönemin en iyi sol açık oyuncularından olan ve hırçınlığı nedeniyle de deli lakaplı biri olarak ta bilinen, yaşamı süresince futboldan bir türlü kopmayan Cankaflı, kısa bir süre Volkanspor Takımında Antrenörlük ve daha sonra ise Babaeskispor Türkiye 2’inci Profesyonel Liginde mücadele ederken 100.Yıl Stadı’nda da Saha Komiserliği görevlerinde bulunmuştu.
Bir süredir eşi Sabriye Cankaflı ile birlikte, Çorlu İlçesi’nde Diş Hekimi olan kızı Sibel Cankaflı’nın yanında kalan Tankut Cankaflı ayni zamanda böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle de Çorlu Şifa Hastanesi’nde tedavi görüyordu.
Cuma günü akşam saatlerinde tedavi gördüğü Çorlu Şifa Hastanesi’nde hayata veda eden Cankaflı’nın cenazesi, Cumartesi günü ikindi namazına müteakiben, Cedit Ali Paşa Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Babaeski Şehir Mezarlığında ki aile mezarlığına defnedildi.
Merhum Cankaflı’nın cenaze törenine, aile yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.