Samet yaşamak için, uzanacak yardım ellerini bekliyor

Lüleburgaz'da Siroz hastalığı nedeniyle günden güne eriyen Samet Toraman'ın babası Ahmet Hamdi Toraman gazetemizin Lüleburgaz temsilciliğini ziyaret ederek, 'Oğlumu yaşatmak için ne yapmalıyım' diye sorarak çaresizliğini anlattı.

Çaresiz baba Hamdi Toraman Siroz hastalığı ile 7 yıl önce kızı Ayfer Girgin’in rahatsızlanması sonucu tanışmış. Kızını kurtarabilmek için evini ipotek ettiren Toraman, bu kez oğlunun ameliyatı için gerekli 150 Bin TL’yi toplamaya çalışıyor
Maddi sıkıntılar yüzünden bir türlü ameliyat olamayan 19 yaşındaki gencin babası Ahmet Hamdi Toraman; oğlunun hayata tutunması için gece gündüz direksiyon başına geçerek, tedavi masraflarına yetişmeye çalışıyor. Ahmet Toraman, “Direksiyon başına geçiyorum ama aklım hep oğlumda” diyor. Eve döndüğünde Samet’in,  “Babacım ablamı kurtardın beni de kurtar” feryatları ile karşılaştığını belirten acılı baba, “Ameliyat için 150 bin lirayı toplamamız gerekiyor. Ancak kızımı kurtarmak için varımı yoğumu harcadım. Artık ne ipotek edecek bir evim, ne de başka mal varlığım kaldı. Başkalarından yardım isteyecek duruma geldim. Ama bu da beni üzmüyor, tek isteğim çocuğumun hayatta kalması. Samet, sokaklara asılan yardım afişlerini dışarıya çıktığında gördüğü için, artık sokağa bile çıkmak istemiyor. Kendini eve kapattı ve iyileşemeyeceğini düşündüğü için bunalıma girdi” şeklinde konuştu.
Hastalığı nedeniyle lise 2. sınıfta eğitimine ara veren Samet Toraman, gözyaşları içerisinde
“Ne olur bana birileri yardım etsin. Yaşamak istiyorum. Çok sevdiğim okulumu sağlık sorunlarım nedeniyle bırakmak zorunda kaldım Eğer sağlığıma kavuşursam okulumu bitireceğim ve doktor olup hastaların hayatını kurtarmaya çalışacağım” dedi.
Samet’in yaşaması için karaciğer nakline ihtiyacı var, Karaciğer nakli olabilmesi için de 150 bin liraya. Samet’e bir umut olmak isteyen ve yaşaması için yardımda bulunmayı düşünen okuyucularımız için, Vakıfbank Lüleburgaz Şubesi’nde Samet için açılan hesap numaralını vermek istiyoruz.
 Lüleburgaz Vakıfbank Yard. Topl. Kom. Bşk.; 00158007294285745 ve 00158007294285668. (gk)”