Şampiyonluk yarışı kızışıyor

Şampiyonluk yarışı kızışıyor

Kırklareli amatör futbol liglerinde sezon sonu yaklaşırken, şampiyonluk yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Amatör Süper Lig’de Babaeskispor haftayı lider kapatırken, 1. Amatör A ve B gruplarında zirvedeki isimler değişmedi. A grubunda Istasyonspor, B grubunda ise Ertuğral Esenspor zirvede yer alıyor.

Kırklareli amatör futbolunda şampiyonluk yarışı devam ediyor. Hem Süper Amatör Lig'de hem de 1. Amatör lig gruplarında amansız bir liderlik mücadelesi yaşanırken, bu hafta oynanan karşılaşmalar da nefesleri kesti.

Amatör Süper Lig'de Vizespor'un Kırklarelispor'a 1-0 mağlup olurken, Sanayispor deplasmanından 1 puanla dönen Babaeskispor 27 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Ligde Pınarhisarspor, Evrenspor'la 1-1, Ahmetbey Güvenspor da Karşıyaka Gençlikspor'la 0-0 berabere kaldı. Oynanan 4 karşılaşmanın 3'ü berabere sonuçlanırken, haftanın en karlı takımı, Vizespor'u mağlup eden Kırklarelispor oldu.

Istasyonspor lider

Kırklareli 1. Amatör A Grubu'nda son hafta Düğüncülü Çiçekspor'a konuk olan Istasyonspor, bu maçtan 6-0'lık galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü. Rakibi karşısında çok etkili bir oyun ortaya koyarak rahat bir galibiyet alan Istasyonspor, Lüleburgazspor'un 2 puan önünde ilk sıradaki yerini korudu.

Lüleburgazspor da pazar günkü maçta Pehlivanköyspor'a konuk oldu. Liderlik yarışından kopmamak için mutlak galibiyet hedefleyen Lüleburgazspor, bu zorlu maçı 3-1 kazanarak puanını 27'ye çıkardı. Pehlivanköyspor ise aldığı yenilgiyle 22 puanla 3. sırada kaldı.

Kırklareli Kayaspor ise bu hafta Inecespor deplasmanındaydı. Geçtiğimiz hafta lider Istasyonspor'u deplasmanda 3-2 ile geçerek büyük bir sürpriz yapan Inecespor, güçlü rakibi Kayaspor'a 1-0'lık skorla boyun eğdi. Kayaspor da haftayı kayıpsız kapatarak puanını 22'ye yükseltti ve dördüncülükteki yerini korudu.

Sinanlı Belediyespor'la karşılaşması gereken Kentspor da rakibinin ligden çıkarılması nedeniyle haftayı maç yapmadan kapattı. Bu müsabakada Kentspor 3-0 hükmen galip kabul edildi.

Ertuğral Esenspor emin adımlarla…

Kırklareli 1. Amatör B Grubu lideri Ertuğral Esenspor da şampiyonluk yürüyüşünü emin adımlarla sürdürüyor. Bu hafta kendi sahasında grubun güçlü takımlarından Özerspor2u konuk eden Ertuğral Esenspor zorlu bir mücadelenin ardından sahadan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 31'e yükseltti. Özerspor ise aldığı bu yenilgiyle 22 puanda kaldı ve beşinciliğe geriledi.

Lig ikincisi Büyükkarıştıranspor da pazar günü Şekerspor'a konuk oldu. Rakibine oranla çok daha mücadeleci bir futbol ortaya koyan Büyükkarıştıranspor, zorlu deplasmandan 6-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak puanını 28'e yükseltti. Büyükkarıştıranspor bu galibiyetle ligdeki yerini de korumuş oldu.

Ligde üçüncü sırada bulunan Düğüncübaşıspor da bu hafta Emirspor ile karşılaştı. Ahmetbey sahasında oynanan karşılaşma oldukça çekişmeli geçti. Ligin son sırasından kurtulmak için mücadele veren Emirspor, geçtiğimiz haftalara oranla daha mücadeleci bir tablo sergilemesine rağmen Düğüncübaşıspor maçı 3-2 kazanmayı bildi. Konuk ekip bu galibiyetle puanını 27'ye yükseltti.

Lüleburgaz 75. Yıl Stadı'nda pazar günü Hamitabatspor ile Büyükmandıra Adaspor takımları karşı karşıya geldi. Zayıf rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Büyükmandıra Adaspor, sahadan 8-0'lık farklı galibiyetle ayrılarak puanını 25'e yükseltti ve sıralamada dördüncülüğe yerleşti.

Kavaklıspor ise pazar günü ligin 8. sırasındaki Alpulluspor'u konuk etti. Ligin ilk yarısında oynanan maçta Alpullu deplasmanından 2-2'lik skorla dönen Kavaklıspor, rövanşta farklı bir galibiyete imza attı. Sahadan 7-1 galip ayrılan ev sahibi ekip böylelikle puanını 22'ye yükseltmiş oldu.