Sanatın renkleri bu sergide buluştu

Sanatın renkleri bu sergide buluştu

Pratik Kız Sanat Okulu Yağlı Boya ve Ahşap Boyama Kursu öğrencileri tarafından kısa bir süre zarfında yapılan birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergi açıldı. Kırklareli Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Pratik Kız Sanat Okulu Yağlı Boya ve Ahşap Boyama Kursu öğrencileri tarafından yapılan resimlerin sergisi Kırklareli eski Tren Garı Binası’nda resim ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 11 Haziran Perşembe günü saat 11:00’da açılışı yapılan sergiye, Vali Yardımcıları Volkan Köksal, M. Zeki Koçberber, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kültür ve Turizm Il Müdür Vekili Naci Gürbüz, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş, Il Emniyet Müdürü’nün eşi Nurcan Canbazoğlu, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Yardımcısı Volkan Köksal’ın eşi Emel Köksal’ın Kurs Öğretmenliği’ni yaptığı serginin açılışını Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve Vali Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş yaptı. Serginin açılışının yapılması ile serginin gezilmesine geçildi. Burada resim sergisi hakkında somut bilgiler veren Kurs Öğretmeni Emel Köksal yaptığı konuşmada; ”Kursiyerlerimiz birebir çalışmalarını kendileri belirledir. Çok keyifli ve çok azimli bir şekilde çalıştılar. Bazı çalışmaların yapılması toplamda 78 saat sürdü. Ahşap Boyama tekniğinde karakalem uygulayarak ortaya çok daha güzel ve keyifli çalışmalar çıkardık. Bizleri destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. ”dedi.

Yapılan bilgilendirici konuşmanın ardından birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergiyi gezen hazirun, sergide yer alan yağlı, boya, ahşap boyama ve kara kalem çalışmalarının yer aldığı eserleri tek tek inceleyerek yapan kursiyerlerden bilgiler aldılar. Özellikle ahşap boyama eserleri büyük beğeni toplarken kursiyerlerin kısa sürede yaptığı birbirinden güzel resim çalışmaları beğeni kazandı. Kırklareli Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Pratik Kız Sanat Okulu Yağlı Boya ve Ahşap Boyama Kursu öğrencileri tarafından 70 adet eserin resim severlerin beğenisine sunulduğu sergide, aralarında Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci’nin eşi Berin Semerci’nin de yer aldığı 12 kursiyerin eserleri sergileniyor.

Kasım 2008’de başlayan kurs serginin açıldığı gün olan 11 Haziran 2009 Perşembe günü sona erdi. Toplamda 14 saat süren kursun ardından resim yapmaya sıfırdan başlayan ve bu kurs sayesinde birbirinden güzel resimleri peyzajına alan kursiyerlerin sergisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Aralarında  Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Başkanı Nazif Karaçam ve Dernek Yöneticisi Münir Saygın’ın da gezidiği sergi 14 Haziran Pazar günü saat 17:00’a kadar sürecek Serginin bügün ve yarın saat 22:00’a kadar açık kalarak gezilebileceği belirtildi.