Sanatseverler Derneği'nden "Müzik dolu dakikalar"

Sanatseverler Derneği'nden 'Müzik dolu dakikalar'

Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından, 26 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Kültür Merkezi'nde Segah ve Hüzzam Makamında muhteşem bir konser düzenledi. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da Kırklareli Sanatsevenler Derneği’nin bu müzik ziyafetine iştirak etti.

Kırklareli Sanatsevenler Derneği başkanı Hakan Konyar,gecede bir konuşma yaparak vali Hüseyin Avni Coş'a,Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'a,rektör Mustafa Aykaç'a desteklerinden,konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konserin sunuculuğunu Kent Konseyi Kültür,Sanat Komisyonu Başkanı ve T.Fikret YİBO sınıf öğretmeni Kayhan Kuralay yaptı.Kuralay'ın sunumlarında, Kırklareli'nin yetiştirdiği Avni Nalbantoğlu,Muzaffer Baktagir,Aşkiye Çal,Nedim Nalbantoğlu,Göksel Baktagir gibi müzik insanlarını saygıyla anması,kapanış konuşmasında "Sanat Kırklareli'ye yakışıyor,Kırklareli'li de sanata."cümlesini kullanması konseri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu, Koro Şefi Irfan Korkmaz'ın yönetiminde, Segah ve Hüzzam Makamından çok değerli eserleri seslendirdi.

23 değişik eserin seslendirildiği konsere Kırklareli haklıda büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu'na teşekkür etti.       

Vali Coş ayrıca konsere katılan herkese de teşekkür ederek, Kırklareli Valiliği tarafından 06 Mart Cuma akşamı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan konsere tüm Kırklareli halkını davet etti.

Konsere Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve çok sayıda vatandaş katıldı.