Sanayispor'dan AK Parti Il Başkanı Ulus'a ziyaret

Sanayispor'dan AK Parti Il Başkanı Ulus'a ziyaret

Kırklareli Sanayispor Kulübü yönetimi AK Parti Il Başkanı Yurdaer Ulus’u makamında ziyaret etti. AK Parti Il Binası’nda 24 Kasım Salı günü saat 17:00’da gerçekleştirilen ziyarete Sanayispor Başkanı Muammer Gürsel, Grup Başkanı Sedat Bilgiç, Genel Menajer Hikmet Özün ve kulüp yönetiminden Cenan Bora ile Serkan Keser katıldı.

Yapılan ziyarette Kırklarelispor ve Kırklareli Sanayispor’un şu anki durumundan, muhtemel olan birleşmeden, Kırklareli’deki spor ve futbolun mevcut konumundan, suni çim sahadan ve benzeri konular üzerinde duruldu.

Kırklareli Sanayispor yönetimi tarafından gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyeti dile getiren Yurdaer Ulus, Kırklareli’deki amatör spor kulüplerine ellerinden gelen yardım ve destekleri yaptıklarını belirrtti. Ulus konuşmasında şunları kaydetti; ” Kırklarelispor bizlere yaptıkları ziyarette, bir kaşkol hediye ettiler. Özellikle Kırklarelimiz olarak iyi birşeyler yapma adına, spor adına, futbol adına sıkıntıları olduğunu ifade ettiler. Bu sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar, geçmiş yıllardaki problemleri aşamama sıkıntısı. Dolayısıyla geçmiş dönemdeki arkadaşlar da bir yere kadar mücadele etmişler. Ama o zaman da iki takım varmış, şimdi de ikinci takımımız olan onlar da bizim ilimizi temsil eden önemsediğimiz, çok iyi iş adamlarımızın kontrol ve yönetiminde olan bir takım. Onların da aynı problemleri var. “Bir elin nesi var iki elin sesi var” tarzında düşünüyorlar. Bu düşünceyi biz de doğru olarak nitelendiriyoruz.

Bunun yanından bir de Sanayisporumuz var. Bunların ikisinin güç birliği yapması, benim algıladığım kadarıyla en önemli husus. Geçen defa gelen arkadaşlar bunu bu şekilde ifade etmediler. Ama sizlerin bu birleşmeyi ifade ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü normal şartlarda bir süre sonra yeni yönetim heyecanı ile giden süreç de bitecektir. Sonra yeniden geri dönüş olacak.” dedi.

Kırklareli Sanayispor Grup Başkanı Sedat Bilgiç; “Önemli olan burada mantıklı bir şekilde hareket edip, Kırklareli’ne en iyi şekilde faydalı olmak için el birliği ile bir yerlere taşımaktır. diyerek Ulus’u tasdikledi. Yurdaer Ulus konuşmasına şöyle devam etti; ”Bana göre bugünkü yapmış olduğunuz ziyaret belirli bir süreci başlatma adını taşıyor. Hem vekilimizle, hem valimizle, hem belediye başkanımızla da bu işin hızlanması açısından, bunların da faydalı olacağını düşünüyorum. Bu olgu ile birlikte Kırklarelispor’umuz tek çatı altında toplanır.” dedi.

Menajer Hikmet Özün; ”Şu an alt yapı olarak Kırklarelispor’dan kat kat öndeyiz”

Kırklareli Sanayispor Menajeri Hikmet Özün; ”Biz zaten 30 senedir var olan bir kulübüz. Kırklarelispor kötü duruma düştü. En son Kıvanç başkan vardı. Baktık ki Kırklarelispor iyice kaybolmak üzere. Sonra dedik ki biz birşeyler yapalım. Kırklarelispor’dan hayır gelmeyeceği için kenarda, sağda, solda kalmış olan bütün gençleri topladık. Şu an alt yapı olarak da Kırklarelispor’dan kat kat öndeyiz. Kırklarelispor kötü olduğu için biz de aynı seviyeye geldik. Aynı lige çıktığımızda Kıvanç başkana tertemiz bir kulübümüz var, birşeyler yapalım, dedik. Şu an Kocaelispor ve Samsunspor ikinci ligten düşmek üzereler. Onların da federasyona dünya kadar borcu var. Onlar borçlarını halledemedikten sonra hem bunlar iktidara yakın olan belediyelerdir. Yani bu futbol federasyonu özerk olduktan sonra bu borçların silinmesi mümkün değil. Diyelim ki Kırklarelispor’a 1 Milyon TL bulduk, Kırklarelispor’u kurtardık. Peki ayağa kaldırmak için ikinci milyonu nereden bulacağız? Biz de dedik ki  tamam, Kırklarelispor ismi son derece güzel, maneviyatı var, herşeyi var, gündemde kalsın. Ama ayağa kaldıramayız. Birleşelim, isim değişikliği yapalım. Yeni Kırklarespor olsun. Türkiye’de bir sürü örneği var. Sadece isim farklılığı olsun, başına bir ‘Y’ ile nokta koyun, yeterli. Herkes Kırklarelispor bilecek zaten. Şu an biz en az 5 sene Kırklarelispor’un önündeyiz. Eğer birleşme olursa arkadaşlarımız o koltuğu kaybedeceklerinden korkuyorlar. Birleşirsek, yeni bir oluşum olacak. O zaman zaten bizlerin çok üstündeki insanlar gelecek. Biz bunlara razıyız. Küçük olsun, bizim olsun, zihniyetinden çıkmamız lazım.” diye konuştu.

Yapılan karşılıklı konuşamaların ardından Yurdaer Ulus, Kurban Bayramı ya da sonrasında AK Parti Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam önderliğinde Sanayispor kulübü yönetimi ile bir kahvaltıda biraraya gelmek istediklerini dile getirdi. Ulus ayrıca bayramdan sonra suni çim sahanın açılışının yapılacağını sözlerine ekledi. Dilek ve temennilerin ardından son bulan ziyarette ayrıca AK Parti Il Yönetiminden Vehbi Başelçin, Şeref Sağlık ve Emin Tunç da hazır olarak bulundu.