SANAYISPOR ISYANDA

SANAYISPOR ISYANDA

Kırklareli Süper Amatör Lig takımlarından Sanayispor'un yöneticileri dün gazetemizi ziyaret ederek son hafta oynadıkları Yıldırımspor maçında yaşananlara tepkilerini dile getirdiler. Başta ev sahibi takım taraftarları olmak üzere müsabakanın hakemi Yavuz Başoğlu'na büyük tepki gösteren yöneticiler,    "Birileri, kasıtlı ve planlı bir şekilde yükselişimizi engellemek istiyor" dediler.

Kırklareli Sanayispor, pazar günü Lüleburgaz 75. Yıl Stadı'nda Yıldırımspor'a konuk oldu. Bu çekişmeli müsabakada rakibine 4-3'lük skorla boyun eğen Sanayispor'un yönetici ve teknik adamları, maçın ardından hakem Yavuz Başoğlu'na büyük tepki gösterdiler.

Kulüp idarecileri yaşanan bu olaylarla ilgili olarak dün de gazetemizi ziyaret ettiler. Sanayispor Kulübü Başkanı Muammer Gürsel, Genel Kaptan Hikmet Özün ve Yönetici Cenan Bora, ziyaret sırasında Yıldırımspor maçında yapılan hakem hatalarına olan tepkilerini dile getirdiler.

Başkan Muammer Gürsel, müsabakanın hemen başında kalecilerinin oyundan atılmasıyla on kişi kaldıklarını, kalan bölümde yaklaşık 85 dakika eksik mücadele ettiklerini belirtti. Gürsel, "Kalecimize gösterilen kırmızı kart, hakemin takdiridir. Buna diyebileceğimiz bir şey yok. Ancak maçın hakemi Yavuz Başoğlu müsabaka boyunca tüm inisiyatiflerini ev sahibinden yana kullandı. Oyuncularımıza gösterilen ucuz sarı kartlar, takımımızın oyundan kopmasına neden oldu.

Müsabakanın son bölümünde bizim lehimize çalan bir faul düdüğünün ardından yaşananları ise anlayamadık. Faule maruz kalan oyuncumuz, atışı kullanmak için hazırlandığı sırada hakem Yavuz Başoğlu gelip hem faulü yapan Yıldırımsporlu futbolcuya hem de bizim oyuncumuza birer sarı kart gösterdi. Daha önceden de bir sarı kart görmüş olması nedeniyle bu ihtarın ardından futbolcumuz kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bizim kazandığımız bir serbest vuruşta hakem nasıl oldu da bizim oyuncumuza önce sarı ardından da kırmızı kart gösterdi anlayamadık. Bu kırmızı karttan sonra da Yıldırımsporlu bir futbolcu yok yere oyundan ihraç edildi. Belli ki hakem kardeşimiz, bize yönelik verdiği hatalı kararı, yine hatalı bir kararla telafi etmeye çalıştı. Görüyoruz ki takımımızın yükselişini önlemek istiyorlar. Bizler, ses çıkarmadığımız müddetçe hiçbir şey düzelmeyecek gibi duruyor. Kaç haftadır hakem kararları nedeniyle puan kaybediyoruz. Bu iş böyle olmaz. Bir şeylerin mutlaka değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

90 dakika küfür

Kırklareli Sanayispor Genel Kaptanı Hikmet Özün de müsabakadaki hakem hatalarının kendilerini çıldırttığını ifade ederek, "Hakem tüm takdir haklarını rakibimizden yana kullandı. Bunun da bana göre en büyük nedeni, sahadaki taraftarların kötü tezahüratı.

Hem hakemi baskı altına almak hem de takımımızın oyuncularını korkutmak amacıyla 90 dakika durmadan küfürlü tezahürat yapan taraftar, bu tablonun bana göre baş mimarı oldu. Hakemin hatalı kararları da eklenince ortaya çok acı bir tablo çıktı" dedi.

Başkan Gürsel ayrıca, müsabakanın ardından futbolcularla yaptıkları toplantıda, kendilerini kutladıklarını ifade ederek, "Oyuncularımız, maçın ardından haklı olarak fazlasıyla üzgündüler.

Ancak onlarla yaptığımız toplantıda kendilerini tek tek kutladık. Çünkü gerçekten bataklığı andıran sahaya, sürekli aleyhimize düdük çalan hakeme ve maç boyunca kötü tezahürat yapan alkollü taraftarlara rağmen bize yakışan bir mücadele sergilediler" dedi.