Sarıçam; "19 Mayıs 1919'da başlayan bağımsızlık hareketi, 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlanmıştır"

Sarıçam; '19 Mayıs 1919'da başlayan bağımsızlık hareketi, 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlanmıştır'

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Atattürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık hareketinin, 87 yıl önce Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandığını dile getirdi. Sarıçam mesajının devamında şu cümlelere yer verdi:

“Bugün , Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli ve anlamlı bir yeri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 87. yıldönümüdür.

1914-1918  yılları arasında yapılmış olan 1. Dünya Savaşı sonunda, güzel yurdumuzu paylaşma emelleri ile topraklarımızı işgal eden düşmanlar, bu emellerine ulaşmalarının mümkün olamayacağını bir kez daha görmüşler ve kaçarak ülkemizi terk etmek zorunda kalmışlardır. 30 Ağustos Zaferi, Büyük Türk Milletinin bağımsızlık uğrunda neler yapabileceğini, kısıtlı imkanlar içinde dahi olsa vatanı için kanının son damlasına kadar savaşabileceğini, eşi ender görülebilecek bir inanç ile seve seve canını feda edebileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu zaferin ardından kısa bir süre sonra 9 Eylül 1922’de düşman orduları Izmir’de denize dökülmüştür. Büyük önder Atatürk, bu husustaki düşüncelerini şöyle ifade etmiştir:

‘Her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve utkuyla sonuçlandırımış olan bu savaşlar, Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha saptayan ulu bir yapıttır. Bu yapıtı yaratan bir ulusun çocuğu, bir ordunun Başkomutanı olduğum için sonsuzcasına sevinçli ve mutluyum.’

Aynı duygularımla, tüm hemşehrilerimin ve Türk Milletinin bayramını kutlar, saygı ve sevgiler sunarım.”