Sarıçam; "Aile içi iletişimsizlik, gençleri uyuşturucu ile tanıştırır"

Sarıçam; 'Aile içi iletişimsizlik, gençleri uyuşturucu ile tanıştırır'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, “Uyuşturucu başta olmak üzere madde bağımlılığı ve kaçakçılığı sorunu” ile ilgili olarak TBMM Araştırma Komisyonu’nun raporunu paylaştı. Saat 15.30’da TRT-3 ekranlarından canlı olarak yayınlanan konuşmasında Sarıçam, uyuşturucunun özendirilmesi, aile içi iletişimin zayıflığı ve gençlerin uyuşturucu ile buluşması gibi konularla mücadele etmenin, uyuşturucu kaçakçıları ile mücadele etmekten daha kolay ve daha ekonomik olduğunu kaydetti. 

Sarıçam komisyon raporu ile ilgili olarak; “Uyuşturucu ve madde bağımlığını önleyici tedbirler konusunda, uyuşturucu maddelerinin gençlerimiz ile tanışmasını önlemenin, bu konuda rant sağlayanlar ile mücadele etmekten daha kolay ve daha ekonomik olduğunu fark ettik.

Örneğin gençlerimizin ailelerine büyük görevler düşüyor. Çünkü gençlerin uyuşturucu ile buluşmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi aile içi iletişimin kopukluğudur. Aile içi iletişimsizlik sadece ayrı anne ve babalar da değil, iletişimin oldukça kopuk yaşandığı bazı aileler de bu problemle karşılaşmaktadırlar.”

Sarıçam uyuşturucu sorununun, toplumun genel sorunu olduğunu ve gençlerimizin uyuşturucu ile tanışmalarını engellenmek için aile başta olmak üzere birçok bireye görevler düştüğünü kaydederek, yine gençlerimizin uyuşturucuyu özendirici medya unsurlarından da uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Sarıçam konuşmasını aile eğitiminin önemine değinerek, aile bireylerine bu konunun izah edilmesi gerektiğini vurgulayarak noktaladı.