Sarıçam : "Hükümetimiz, ekonomik krizi en az etkiyle atlatabilmemiz için canla başla çalışıyor"

Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, 'Hükümetimiz, ekonomik krizi en az etkiyle atlatabilmemiz için canla başla çalışıyor' dedi ve Halk Bankası'nın bankacılık hizmetlerinin yıllık komisyon oranlarının yeniden düzenlenip indirildiğini söyledi.

Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam Dünyada yaşanmakta olan ve etkilerinin Türkiye’de de hissedildiği ekonomik krizin etkilerini azaltmak amacıyla hükümetin canla başla çalıştığını söyledi.
Hükümetin, alınan birçok ekonomik tedbirin yanında, her gün yeni açılımlar yapabilme uğraşı içinde olduğunu belirten Milletvekili Sarıçam; son olarak da Halk Bankası’nın bankacılık hizmetleri için almakta olduğu yıllık komisyon oranlarında indirime gitme kararı aldığını ifade etti.
Sarıçam; “Her türlü toplum kesimi için ayrı ayrı çözümler ve yeni açılımlar yapılması ilkesinden hareketle, bu defa da “Organize Sanayi Bölgeleri ile Küçük Sanayi Sitelerinde” yapım için,  Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca kullandırılan kredilere aracılık eden Halk Bankası’nın bankacılık hizmetleri yıllık komisyon oranları yeniden düzenlenmiş ve indirilmiştir” dedi ve şu bilgileri aktardı;
“Buna göre, 01.01.2009 tarihinden geçerli olmak üzere ;
1-) Organize Sanayi Bölgelerinde % 1’den % 0,5’e,
2-) Küçük Sanayi Sitelerinde ise,
Normal ve Gelişmiş illerde
İnşaat döneminde yıllık % 0,5’den % 0,25’e,
İtfa döneminde yıllık % 1’den % 0,5’e indirilmiştir
Bu komisyon indirimi 01.01.2009 tarihinden önce kullandırılan krediler için, 01.01.2009 tarihinden sonra yapılacak komisyon tahakkuklarında da uygulanacaktır.
Kırklarelili hemşehrilerimle paylaşmak istediğim bu yeni uygulamanın, özellikle de esnaf ve sanayicilerimize hayırlı olmasını dilerim”. (mc)