Sarıçam; "Kırklareli insanımız, AKP'li belediyecilik hizmetlerini, sonuna kadar haketmektedir"

Sarıçam; 'Kırklareli insanımız, AKP'li belediyecilik hizmetlerini, sonuna kadar haketmektedir'

Geçtiğimiz Pazar günü seçim çalışmalarının yoğunluğunun son raddede olduğu bir gün oldu. Birçok parti gün boyunca sesli propagandanın yanısıra, konuşma gezilerine de devam etti.

AKP Kırklareli Teşkilatı’da, gündüz programlarının hemen ardından, gece ziyaretleriyle de vatandaşla buluşmalara ara vermedi.

Öyle ki, gece saat 00:00’da bile AKP hala kahve ziyaretindeydi ve kalabalık bir topluluk tarafından dinleniyordu. Pazar gecesi Üsküplüler Lokali, Balabanbaba mevkiindeki Gençlik Kahvesi ve en son Sanayi Sitesi karşısındaki Kahvecioğlu Kıraathanesi’nde konuşan AKP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan ve Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, geç saat olmasına rağmen gördükleri ilgiden memnundular.

AKP teşkilatı ziyaretlere, Belediye Başkan Adayı ve Milletvekilinin yanısıra; Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Il Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak ve birçok parti mensubuyla tam kadro olarak katıldı.

Ziyaretlerdeki konuşmalar esnasında sesi kısılma derecesine gelen Cengiz Bağdan, buna rağmen performansından hiç bir şey kaybetmedi. Bağdan ziyaretlerinde, belediyeciliğin anlamayan ve yapamayan kişilerin elinde olmasından dolayı, Kırklareli’nin hep yerinde saydığını belirterek şunları kaydetti:

“5 sene içinde neler yapılmış, herkes geriye dönüp bir baksın. Kırklareli ileriye mi gitmiş? Yerinde saysa yine iyi. Daha da geriye gitmiş. Yollarıyla, suyuyla, kentsel yaşamıyla Kırklareli, tamamen bir köy havasına bürünmüş. Nerede kaldı peki ilericilik? Nerede kaldı çağdaş yaşam anlayışı? Çağdaş yaşam böyle mi oluyor söylesinler bana? Çağdaş yaşam; köstebek yuvasına dönmüş caddelerle, çamur içinde, su birikintisi içinde mahallelerle, alınmamış curuflar yüzünden değil araba, insanların bile giremediği sokaklarla mı oluyor? Belediyecilik böyle mi yapılıyor? Bir de benim dönemime dönüp bakın değerli hemşehrilerim. 3’lü koalisyon olmasına rağmen, Kırklareli için tuttuğumu koparttım. Benim Kırklareli için yapmayacağım şey yoktur. Buranın güzel insanları, benim başkanlık dönemimde, değiştirmiş olduğum tüm şehir şebekesinden akan suyu içerken; bugün o sularla bulaşık bile yıkamak istemiyor, çünkü su kokuyor. Bu nasıl bir çağdaşlık, nasıl bir belediyeciliktir? Gelin belediyeciliği, bu konuda kendini ispatlamış biri olan sayın Başbakan’ımızın davet ederek, ‘Kırklareli’ye borcumu ödemek istiyorum’ dediği Cengiz kardeşinize teslim edin. Göreceksiniz iktidarın gücüyle Kırklareli, sizin düşündüğünüzden çok daha fazla ihya olacaktır.”

Bağdan’ın konuşmaları sık sık alkışlarla bölündü. AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’da ziyaretler esnasında yapmış olduğu konuşmalarda Kırklareli halkının maalesef belediyecilik görmediğini vurgulayarak açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“2004-2009 yılları arasında AKP belediyeciliğini Pınarhisar, Pehlivanköy ilçeleri; Kırıkköy, Yenice ve Üsküp beldeleri görmüştür. Biz bu hizmetlerin Kırklareli insanına da yakıştığına, yakışacağına, Kırklareli insanının da bunu hakettiğine inanıyoruz.”

Sarıçam AKP iktidarıyla yapılan faaliyetlerle ilgili olarak da şunları dile getirdi:

“2002 yılında milletvekiliniz olarak, AKP iktidarı ile beraber Kırklareli halkı için çalışmaya başladım. 2002 seçimlerinden önce, 1983’lü yıllardan beri milletvekili adaylarımız, yıllardır hep aynı vaatlerde bulunmuş, ama hiç birini yerine getirmemişlerdir. Ama 2002’de biz görevi teslim alarak, memleketimize ve Kırklareli’mize hizmet etme imkanı bulduk. 2007 seçimlerinde muhalefetin vadedecek hiç bir şeyi kalmadı.

Yıllarca Kırklareli’nin kenarından doğalgaz geçti, Kırklareli yararlanamadı. Onu getirdik. Duble yollar yaptık. Yıllarca Kırklareli’ye ‘üniversite gelsin’ deniliyordu, üniversiteyi getirmeyi de Allah bize nasip etti. Yıllarca burada bir mezarlığın içinde, cenazeye dönmüş Kültür Merkezi inşaatı bekleyip duruyordu. Onu da 14 trilyon harcayarak, Kırklareli halkının hizmetine sunmak bize nasip oldu. Kırklareli’de kentsel dönüşümün ilk adımını toplu konutla biz başlattık. Ancak maalesef müteahhitlerle ilgili bir takım sıkıntılar yaşandı. Ihaleyi ilk alan firma, CHP’nin eski genel sekreteri Mahmut Yıldız’ın oğlunun firmasıydı, iflas etti. Arkadan başka bir firmaya verildi. O da değişik yerlerindeki işlerinden ötürü iflas edince, oradaki işler yürümedi. Yeni yapılacak olan bir ihale ile inşallah konutlarımız sağlık ocağıyla, camisiyle, alışveriş merkeziyle ve okuluyla birlikte bu Haziran ayında oturulacak duruma gelecek ve 450 kardeşimiz içine geçtikten sonra parasını ödemek üzere konut sahibi olacaktır.

Değerli hemşehrilerim. Buna benzer daha birçok güzel hizmetler; hastanenin yenilenmesiyle, derslik sayılarımızın arttırılmasıyla, organize sanayimizin 500 dönümden 2500 dönüme çıkarılarak doğalgazı, elektriği ve suyuyla bütün yatırımcılara hazır hale getirilmesiyle devam etti.

Ama kentimizin içine, istediğimiz katkıyı yapamadık. Çünkü belediye bizde değil. Bazı vatandaşlarımız bunu anlamakta zorlanıyorlar. Ben buranın milletvekili olarak, Kırklareli’nin değişik mahallelerinde gezerken, bize yolların halini ve suyun kalitesinin hesabını soruyorlar. Ama bilmiyorlar ki bunları yapmak şu anki CHP’li belediyenin görevidir. Onları da bizim yapmamız gerektiğini zannediyorlar.

Oysa kanunda belediyenin yapacağı hizmetler bellidir, iktidarın, hükümetin yapacağı hizmetler bellidir. Biz kendi payımıza düşeni, bizden istenildiğinde, yerine getirilmesi kanuni görevimiz olan bütün hizmetleri, iktidar olarak, milletvekili olarak yerine getirdik.

Ama belediyecilik hizmetleri, insanlarımızın 7 gün 24 saat ihtiyacı olan hizmetlerdir. Maalesef Kırklareli, hala su kalitesi sorunuyla boğuşan bir il konumundadır. Su medeniyettir. Su temizliktir. ‘Ilericiyiz, çağdaşız, şöyleyiz, böyleyiz’ kelimeleriyle medeni olunmaz. Medeni olmanın yolu; medeni bir hayatı insanlarımıza sunmayla, bunu sunacak projeleri geliştirmekle, bu projeleri uygulayabilecek sermayeyi bulmakla olur.

AKP belediyecilik anlayışının kurucusu olan sayın Başbakanımız’ın oluşturmuş olduğu bir belediyecilik sistemi var. Bu sistem çerçevesinde, Türkiye çapında birçok AKP’li belediye; çalışmalarını diğer belediyelerle dayanışma içerisinde, onların uygulamış olduğu programları, kendi ilindeki sorunlara uygulayarak, onlardan her türlü teknik ve ekonomik desteği alarak birer birer çözmektedir. Işte biz vatandaşlarımız da arzu ederse, 30 Mart’tan itibaren, Cengiz Bağdan başkanımızın önderliğinde, AKP’li Kırklareli Belediyesi’nde bu uyulamaları yaparak ilimizi üst seviyelere çıkaracağız.

Kırklareli Belediyesi’nin teknik personeli yeterliymiş değilmiş. Hiç önemli değil. Bizim, büyükşehir belediyelerimizde, değil Türkiye’ye, dünyaya örnek olmuş projelere imza atmış çok deneyimli teknik elemanlarımız var. Eğer Kırklareli halkı izin verirse; Cengiz Başkana, ‘AKP Belediyesi olarak hizmet et’ derse, bizler inşallah 30 Marttan itibaren 4-5 ayımızı, getireceğimiz teknik ekipleri, bugün size sunduğumuz projelerin altyapı ve teknik çalışmalarını yapmak üzere çalıştıracağız. Ve hepsini adım adım uygulamaya geçireceğiz. Bunları bugüne kadar AKP iktidarının her verdiği sözü arkasında durmasının güvencesiyle sizlere sunuyoruz.”

Geceyarısına kadar süren konuşmalar sonrasında, slayt eşliğinde projelerin gösterilmesiyle birlikte Sarıçam, Bağdan ve beraberindeki AKP Il Teşkilatı alkışlar eşliğinde mekandan ayrıldı.