Sarıçam; "Lüleburgaz'ın güleryüzlü insanlarına, güleryüzlü bir Belediye Başkan Adayı"

Sarıçam; 'Lüleburgaz'ın güleryüzlü insanlarına, güleryüzlü bir Belediye Başkan Adayı'

Yerel seçimlere 1 hafta kala, partilerdeki çalışmalar üst düzey bir yoğunlukta devam ediyor. Adayların seçim çalışmaları; halk gezileri, kahve toplantıları, el broşürleri, görsel ve işitsel tanıtım uygulamaları, ev ziyaretleri, proje sunumları, sivil toplum örgüt ziyaretleri, meydan konuşmaları, mitingler ve daha birçok aktiviteyle sürüyor.

Belediye Başkan adaylarının seçim arenasındaki en büyük çalışma ortakları da, şüphesiz partilerin il ve ilçe milletvekilleri oluyor. Özellikle esnaf gezilerinde adaylarla beraber gezerek, halka içiçe olan milletvekilleri, bu gezilerdeki yaklaşımlarıyla, halkın desteğine ulaşmaya çalışıyor.

Perşembe günü AKP Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Cengiz Koca ile birlikte Lüleburgaz esnafını ziyaret eden AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam; gördükleri ilgi ve destek neticesinde, 30 Mart sabahı Lüleburgaz Belediyesi’nde AKP bayrağının olacağını kaydettiler.

Uzun bir araştırma sürecinden sonra Konca’nın belirlendiğini tekrarlayan Sarıçam; “Adayımız son birkaç ay içinde belirlenen veya başka partilerden getirttiğimiz bir aday değildir. Cengiz Konca’yı uzun yıllar yaptığımız araştırmalar sonucunda, halkımızın isteği doğrultusunda belirledik ve aday olarak gösterdik. Araştırmamızı geniş tutarak, Lüleburgaz halkının istediği kişiyi çıkardık. 30 Mart sabahından itibaren Lüleburgaz’da çok farklı bir yaşam tarzı başlayacak.” dedi.

1970 Lüleburgaz doğumlu olan Cengiz Konca, Istanbul Teknik Üniversitesi Inşaat Fakültesi Inşaat Mühendisliği’ni bitirdikten sonra, 1992-2003 yılları arasında Lüleburgaz Belediyesi’nde Imar Işleri ve Fen Işleri Müdürlüğü yaptı.

Halen Lüleburgaz’da serbest olarak mühendislik ve inşaat alanında faaliyet gösteren Konca, tüm projelerinin ve hizmet anlayışlarının odak noktasını insan olarak tanımlıyor.

Yeterli sosyal donatı alanlarıyla ihtiyaca ve büyümeye cevap veren bir şehircilik anlayışını hayat geçireceklerini söyleyen Konca, Lüleburgaz’a yeni bir çevre yolu kazandıracaklarını da projeleri arasında ifade ediyor.

Lüleburgaz ile ilgili olarak daha birçok idari ve fiziki oluşumu hayata geçireceklerini kaydeden Konca, teşkilat olarak seçimler öncesi yaptıkları etüdlerde, çok olumlu ve istekli karşılandıklarını anlatarak, 30 Mart sabahı belediyecelikte yepyeni bir dünyanın başlayacağını dile getirdi.

Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AKP Lüleburgaz Ilçe Başkanı Hayrettin Gümüş ve çok sayıda partili ile birlikte Lüleburgaz’ın en işlek bölgesinden başlayarak, en tenhada kalan bölgesine kadar birçok esnafı gezen Cengiz Konca, yoğun bir alaka ve destek sloganlarıyla karşılandı.

Ilçe Belediye Başkan adayı Konca’ya gösterilen ilginin aynı orandaki de milletvekili Sarıçam’a gösterildi. Tüm esnaflara ‘Hayırlı işler’ dileyerek, dükkanları tek tek dolaşan Sarıçam ve Konca, Lüleburgaz’ın gelecek 5 yılda kaybettiklerini kazanmak için en iyi fırsatı yakaladığını belirttiler.

Sarıçam, gezisi esnasında yaptığı açıklamalarda, Lüleburgaz‘ın Avrupa’ya açılan kapıların tam ortasında kalmış, şehirleşme noktasında gerekli girişimler yapılmadığından pasifleşmeye bırakılmış bir kent olduğunu, ancak bundan sonraki süreçte bu açığının Konca önderliğinde AKP’nin gücü ile kapanacağını belirtti.

Konca’da, en büyük hareket noktalarının bütün görev yerlerindekilerin, işlerini en iyi şekilde yaparak hizmet vermesi olacağını kaydederek şunları söyledi:

Konca; “Belediye olarak efendilik değil, hizmetkarlık yapmaya geliyoruz”

“Bizler belediyecilikte yapılması zorunlu asli görevleri yapmayı yeterli görmüyoruz. Bunların yanında, Lüleburgaz’ı sosyal, kültürel ve yaşamsal olarak geliştirerek örnek bir kent yapmak istiyoruz.

Lüleburgaz Trakya’da hem konumsal, hem de jeo-stratejik olarak birçok avantaja sahiptir. Biz bu avantajları daha iyi kullanmak için tüm insanımızla ortaklaşa istişare ederek, Lüleburgaz’ı cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Istanbul’a yakınız. Bu nedenle stratejik fırsat ve tehditler de yok değil. Ama biz fırsatları değerlendirip, tehditleri bertaraf edeceğiz. Esnafımızın yöresel ekonomi yönünden refaha ulaşması da en büyük hedefimizder. Bu nedenle yapacağımız projelerle Lüleburgaz’ı; “Haftasonu nereye gidelim?” denilen bir yer değil “Haftasonu gelse de, Lüleburgaz’a gitsek” denilen bir yerleşim birimi haline getirmek istiyoruz. Belediye olarak efendilik değil, hizmetkarlık yapmaya geliyoruz.

Dükkan sahiplerinin kapıda karşıladığı Konca ve Sarıçam, güleryüzlü yaklaşımları ve kusursuz diksiyonlarıyla da göz doldurarak, hayranlık uyandırdılar. Sarıçam, Trakya insanının laf ile değil iş ile Avrupalı olduğunu göstereceğini kaydederken; “Belediyecilik bizim işimiz. Adayımız da belediyeciliği ve şehirleşme konseptini, hem teknik, hem de uygulamalı olarak bilen birisidir.” dedi. Sarıçam, Konca ile ilgili olarak ziyaretleri sırasında şunları söyledi:

“Lüleburgaz’ın güleryüzlü insanlarına, güleryüzlü bir Belediye Başkan Adayı. Bağırmayan, çağırmayan, azarlamayan, vatandaşını sevgiyle kucaklayan bir başkan adayı.”

Esnaf gezisi ile aynı saatlerde, Lüleburgaz meydanlarında seçim nabzını ölçen muhabirlerimiz de, Konca ile ilgili olarak olumlu yaklaşımlara çok sık rastladılar. Konca’nın, genç ve dinamik olmasının çok büyük bir avantaj ve şans olduğunu kaydeden vatandaşlar, genç, işi bilen bir adayın, kentleşmede de kendisindeki eneryji o bölgeye aktaracağını vurguladılar.

Sarıçam ve Konca’nın esnaf ziyareti alkış ve sloganlar eşliğinde, Lüleburgaz halkının memnuniyeti, milletvekili ve adayın mutluluğu ile sona erdi.