Sarıçam; "Sicil affı moral getirecek"

TBMM'de kabul edilerek onay için Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş olan 5834 sayılı kanun, 28 Ocak 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam '5834 sayılı kanunla getirilen sicil affı, vatandaşlarımıza ve piyasalara moral getirecektir' dedi.

Kamuoyunda “sicil affı” olarak da adlandırılan söz konusu kanunun yürürlüğe girmesiyle, istemeyerek de olsa borçlarını zamanında ödeyememiş olan gerçek ve tüzel kişiler için bir imkan tanınmış olacak.
Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam; “Devleti yönetirken prensiplerinden asla taviz vermeyen AK Parti iktidarı, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için her türlü yasal imkanı hazırlamakta, hem bireysel anlamda hem de ticari faaliyet yapan şirketler anlamında ekonomik bir rahatlama sağlayarak toplumsal barışın devamlılığını da hedeflemektedir” dedi.
5834 Sayılı Kanun metni şöyle; 
Ödeme tarihi bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce olup da; kullandığı nakdî ve gayrî nakdî kredinin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları, söz konusu borçların bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce veya bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde borcun tamamının ödenmesini müteakiben Merkez Bankasında tutulan kayıtlardan silinir.
Merkez Bankasınca kayıtların silinmesinden sonra, bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme, çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde silinmiş kayıtlar dikkate alınmaz. (mc)