Sarıçam; "Türk Milleti, bu fedakar kahramanları asla unutmayacaktır"

Sarıçam; "Türk Milleti, bu fedakar kahramanları asla unutmayacaktır"

Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, gazilerimizin cesaret ve fedakarlıklarını övdüğü açıklamasında şu cümlelere yer verdi: "Yüce Türk milletinin birliği ve güvenliği ile vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlık sonucu, gazilik unvanı alan değerli kahramanlarımızın Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.  Türk milleti, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. 1.Dünya Savaşı’ndan sonra cennet vatanın topraklarını işgal eden işgal güçlerine karşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde, şerefli bir kurtuluş mücadelesi verilmiştir.

22 gün 22 gece süren Sakarya Savaşı’nda atından düşüp yaralanmasına rağmen cepheden ayrılmayıp üstün komutanlığını sürdüren, vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşa’ya, 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Gazilik ünvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir. 2002 yılında çıkartılan yasa ile de 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Türk milleti, vatanı için her türlü fedakarlığı yapan aziz kahramanlarımızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da unutmayacak ve minnetle anacaktır.

Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü bir kez daha kutluyorum.

Bu vesileyle, başta ulu önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize de minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.”