Sarıçam; "Vakıflar Müdürlüğü'nün hayırlı hizmetlerinden Kırklareli'de payını almıştır"

Sarıçam; 'Vakıflar Müdürlüğü'nün hayırlı hizmetlerinden Kırklareli'de payını almıştır'

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Kırklareli’ndeki hizmetlerini anlatan bir açıklama yayımladı. Sarıçam açıklamalarında şu cümlelere yer verdi:

“Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de çeşitli amaç ve niyetlerle kurulmuş olan vakıflar, çok genel anlamıyla insanlar arasındaki yardımlaşma duygusunu yaşatma ve sürdürme ihtiyacından doğmuştur. Yüzlerce yıllık tarihi olan vakıflar olduğu gibi, yeni kurulmuş veya kurulacak vakıflar da bulunmaktadır. Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Imparatorluğu devirlerinde, zamanın şartlarına göre yönetilen vakıflara, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanunla ilk düzenleme getirilmiştir. Halen, 27 Şubat 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5737 sayılı Vakıflar Kanunu yürürlükte bulunmaktadır.

5737 sayılı Vakıflar Kanunu, AK Parti iktidarı döneminde çıkarılan çok önemli ve yararlı kanunlarımızdan biridir.

Çağdaş ve evrensel hukuk kurallarına uygun şekilde hazırlanmış olan bu kanunla, günümüzün koşullarına göre yeni düzenlemeler yapılmış uygulamada yaşanılan birçok aksaklık giderilmiştir. Muhafazakar demokrat yapısıyla AK Parti, tarihi değerlerimize verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.

Kanunun içinde yer alan; vakıf kültür varlıkların muhafazası, onarımı ve yaşatılması ile vakıf varlıklarının ekonomik şekilde işletilmesi ve değerlendirilmesinin sağlanmasına ilişkin hükümler, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün misyonuna önemli katkılar sağlamış, tarihi yapıların restorasyon faaliyetleri ile vatandaşlarımıza yapılan sosyal yardımlar için hatırı sayılır kaynaklar yaratılmıştır. Ülke genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hayırlı hizmetlerden Kırklareli de payını almış, son üç yılda gerçekleştirilen; Vize / ‘Gazi Süleyman Paşa Camii’ restorasyonu, ‘Hasan Bey Camii’ restorasyonu; Kırklareli / ‘Hızırbey Bedesteni’ restorasyonu, ‘Hızırbey Camii’ kurşun değişimi ve onarımı, ‘Kadı Camii’ restorasyonu, ‘Karaca Ibrahim Bey Camii’ restorasyonu, ‘Paşa Camii’ restorasyonu çalışmalarında 3 205 000 TL lik harcama yapılmıştır.

Kırklareli merkezdeki Hızırbey Hamamı, Lüleburgaz’daki Kadı Ali Camii, Pınarhisar’daki Hundi Hatun Camii ve Babaeski’deki Cedit Ali Paşa Camii onarımları ile yine Babaeski Fatih Camii projesinin çizimi de, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün 2009 yılı programında yer almaktadır. Ayrıca, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sosyal faaliyetler kapsamında yürüttüğü ‘sıcak yemek dağıtılması’, ‘kuru gıda paketi dağıtılması’, muhtaç aylığı ve öğrenim bursu ödenmesi gibi çok hayırlı hizmetleri de bulunmaktadır.

Il genelinde 19 kişiye muhtaç aylığı, 63 öğrenciye eğitim bursu verilmektedir. Halen Kırklareli merkezde 700 kişiye günde bir öğün 3 çeşit yemek verilmekte, ilçeler toplamında 450 kişiye her ay ‘10 çeşit gıdadan oluşan erzak paketi’ dağıtılmaktadır.

Bu hayırlı hizmetler için 2006-2007-2008 yıllarında toplam olarak 3 000 000 TL harcama yapılmış, 2009 yılı faaliyetleri için de Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Kırklareli’ne (yaklaşık olarak) 800 000 TL. ödenek ayrılmış durumdadır.