Sarıgül'ün İstanbul'daki Gövde Gösterisine Kırklareli'nden Büyük İlgi

Mustafa Sarıgül önderliğinde Türkiye Değişim Hareketinin 27 Eylül Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı  'İktidar Yolunda İstanbul Buluşması' adı verilen toplantıya Lüleburgaz'dan üç ve Kırklareli'nden iki otobüs kaldırıldı.


 
LÜLEBURGAZ


 
Abdi İpekçe Spor Salonu’nun 10.500 kişi kapasiteli tribünlerinde ve spor alanında 15.000 kişi vardı. Salonun çevresini dolduran ve toplantıyı dışarıya kurulan bir ekrandan izlemek zorunda kalan insanlar ise içeridekilerin iki katıydı.
Her yanı bayraklarla, balonlarla süslenen salonda “Sevgi Kazanacak”, “Çare Sizsiniz” pankartları dikkat çekti.
Türkiye Değişim Hareketinin lideri Mustafa Sarıgül konuşmasına “Hedefimiz, mührü ve iktidarı AKP’nin elinden almaktır” diyerek başladı.
Sarıgül’ün soganlarla ve coşkulu alkışlarla sık sık kesilen konuşmasını: “Bu toplantı yakın gelecekteki iktidarımızın işaret fişeğidir. Tek bir hedefimiz vardır. O da iktidar olmak. Yurttaşlarımızın iktidarını sağlamak. Görünen odur ki: bizden başka bunu başarabilecek hareket yoktur. İlk hedefimiz iktidarın mührünü AKP’den almaktır. Mevcut muhalefet partilerinin, bunu yapamayacakları her seçimde defalarca görülmüştür. Bunu biz başaracağız. Bundan hiç kuşkum yoktur.” Diyerek sürdürdü.
Sarıgül: “Bugün Türkiye tıkanmıştır, Türkiye mutsuzdur. Türkiye’nin beklemeye tahammülü yok. Bu günkü muhalefet, iktidara alternatif olamıyor. Halkımız artık değişim istiyor. Bu gün cesur adımlar atmazsak yarın Türkiye çok şey kaybedecek. Bugün Ankara’daki siyasetçiler, iktidarıyla ve muhalefetiyle sorunlarımıza çözüm üretmek yerine yapay gündemlerle vakit geçiriyorlar. Günlerini gün edip, insanlarımızı oyalıyorlar. Son tartışmaları beraber izledi. ‘Birlik ve beraberlik’ diyenler, ‘açılım’ diyenler, birbirlerine en ağır sözleri söylüyorlar. Bu nasıl bir samimiyettir? Ulusal sorunlar, siyasal çıkar malzemesi yapılamaz. Ulusal sorunlarla oy avcılığı yapılamaz. Ulusal sorunları o parti, bu parti değil bütün partiler bir araya gelip mutabakatla çözmelidir.” Dedi.
    İktidarın devlet kurumlarıyla kavgalı olduğunu, muhalefetin ise somut çözüm önerileri üretemediğini söyleyen Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en demokratik partisini biz kuracağız. Seçimle gelen kurullar seçimle gidecek. Partimizde gece darbeleri olmayacaktır. Lidere bağlı değil, halka bağlı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. ‘Küçük olsun benim olsun’ anlayışına son vereceğiz. ‘Büyük olsun Türkiye Cumhuriyetinin olsun’ diyeceğiz. Partimizde yarışma adaleti olacaktır. Partimizde çok çalışanlar, hak edenler seçilecektir. Partimizde yağcılara, ‘evet efendim’cilere, yozlaşmış yandaşlığa asla izin vermeyeceğiz. Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri partiye kayıtlı üyelerin katılımıyla ve önseçimle seçilecektir. Yönetim kadromuzun yarısı kadınlardan ve gençlerden oluşacaktır. Siyasi partiler kanununu ve seçim sistemini mutlaka değiştireceğiz.”
    Sarıgül, bir saati geçen konuşmasının ardından coşku ile izleyenleri selamlayarak salondan ayrıldı. Toplantıya Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar coşku içinde programı izlediler. (gk)