Şarköy'de "Mavi Bayrak" bereketi

Üzümü, zeytini, deniz sörfü, yamaç paraşütü ile ünlü Trakya bölgesinin tek 'Mavi Bayrak'lı plajına sahip Şarköy'de yaz turizminin hareketli geçtiği bildirildi.



Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaptığı açıklamada, ilçede ''mavi bayrak'' bereketinin yaşandığını söyledi.
Şarköy'ün, üzüm, zeytinin yanı sıra, deniz sörfü ve yamaç paraşütü sporlarıyla da anıldığını ifade eden Altınok, ilçenin tüm bunların yanında mavi bayraklı plajlarıyla da tatilcilerin akınına uğradığını belirtti.
Yaz turizminde yaşanan hareketliliğin ilçe ekonomisine de katkı sağladığını bildiren Altınok, otel, motel ve pansiyonların yerli ve yabancı turistlerle dolduğunu kaydetti.
 Belediye Başkanı Altınok, Şarköy'de deniz sporları ve turizminin mavi bayrak sayesinde yeniden canlandığını ve mavi bayrağa sahip sahillerin, tatilciye güvence sağladığını kaydetti.
Mavi bayrağa sahip olmak için, yerel yönetimlerin çok sayıda kriteri yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Altınok, belediye olarak bu yaz sezonunda bayrağı kaybetmemek için tüm görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.
Mavi bayrağın, 2009 yılı yaz sezonuyla birlikte 4'ncü kez üst üste Şarköy sahillerinde dalgalandığını ifade eden Altınok, gelecek yıllarda da bayrağı kazanmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti.
Altınok, yaz turizmine canlılık getiren mavi bayrağın, ileriyen dönemlerde, Şarköy'de yaşayan yerli halkın da refah düzeyine olumlu yönde etki edeceğine inandıklarını ifade etti.
Mavi bayrağın, yalnızca bir sembol olduğunu, çevre bilincinin sadece işletmelerde değil tüm kesimlerde olması gerektiğini de kaydeden Altınok, uluslararası mavi bayrak ödülünün çevre eğitimi, can güvenliği ve deniz suyu kalitesi kriterleri çerçevesinde alınabildiğini kaydetti.
 Altınok, Şarköy'de yaz turizminin bu yıl bekledikleri gibi hareketli geçtiğini sözlerine ekledi. aa