Şaşmaz; "Ben burada artık misafir değil, ev sahibiyim"

Şaşmaz; 'Ben burada artık misafir değil, ev sahibiyim'

Televizyon dünyasının enerjik ve sempatik sunucusu, Çocuklar Duymasın dizisinde patronunun kelliği ile sürekli dalga geçen Engin karakterinin canlandırıcısı Vatan Şaşmaz, 19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin sunuculuğu için tekrar geldiği Kırklareli’de, sadece Kırklar Haber gazetesine çok özel açıklamalarda bulundu. Kırklareli ile ilgili düşüncelerini bizlere anlatan Şaşmaz, yeni televizyon projelerinden ve özel hayatından da bahsetti.

2005 yılından bu yana Kakava’yı sunan Vatan Şaşmaz, bir süre önce bitirdiği askerliği sonrasında yeniden televizyon dünyasında boy gösterdi ve 2009 Kakava’sını sunmak için tekrar ilimize geldi. Şaşmaz askerliğiyle ilgili şunları söyledi:

“Ben televizyon sektöründen biri olarak hem uzun dönem askerlik yaptım, hem de vatani görevimi Şırnak’ta tamamladım. Orada yapmak çok farklı bir durum. Şırnak biliyorsunuz eski OHAL bölgesi. Şu anda da risk taşıyan bölgelerden bir tanesi. Ben burada askerliğimi yaptığım için çokta fazla konuşmak istemiyorum. Bir çok anım var ama, birçoğunun, yani yüzde 75’inin bana kalmasını istiyorum. Çünkü onlar benim kendime aldığım dersler. Ekranlarla paylaşmak istemediğim dersler. Ama ‘bu sektörden olupta Şırnak’a gidip askerlik yapan birileri var’ demekte istiyorum. Bu benim misyonlarımdan birisi. ‘Herk Türk genci askere gitmeli. Üniversite, iş veya hayat şartlarından dolayı geçte olsa gitmeli. Mutlaka bu borcu ödemeli’ deme yükümlülüğünü hissediyorum. Şırnak’ta görevini tamamlamış biri olarak şunu diyebilirim. Bu sektörde Şırnak’a pek giden yok. Doğu Anadolu’ya giden var ama, Güneydoğu Anadolu’ya giden olmadı. Tabii ki televizyon sektöründen buralarda yapanlara rastlamadığımız için biraz ilginç karşılanıyor. Mesajım şu: Ben de buraya gittim. Burada askerlik yaptım. Herşey yolunda. Gelin borcunuzu ödeyin. Çokta rahatlayacaksınız. O gönül rahatlığını ve vatanı daha iyi hissedeceksiniz.”

Beni Kırklareli’ye bağlayan birçok değer var

2005 yılından beri Kakava’yı sunan Vatan Şaşmaz, Kırklareli için de şunları söyledi:

“Ben doğma büyüme Istanbul’lu olmama rağmen, ailem Çanakkale Biga’lıdır. Benim gençliğimin ve hayatımın uzun bir dönemi Saros, Çanakkele, Gelibolu ve Lapseki’de geçti. Trakya havası almış bir Marmara çocuğu olarak, buralara hiçte yabancı değilim. Benim üvey teyzem Baabeski’li. Kız arkadaşım Lüleburgaz’lı. Patronum buralı. Beni buraya bağlayan birçok değer var. O yüzden burası benim için ayrı bir önem taşıyor. Bir de Kakava’nın diğer festivallerden daha büyük, daha kültürel, ağır bir anlamı var. Onu da taşımak lazım.”

Askerlik dönüşü televizyona dönüş sürecinde sıkıntı yaşayı yaşamadığını sorduğumuz Vatan Şaşmaz, şunları söyledi:

Ben umutla bakmayı seven bir insanım

“Askerlik bittikten sonra sektöre döndüğümde bir takım sıkıntılar yaşadım. Ama bunun askerlik dönüşüyle hiç bir alakası yok. Bunun tamamen krizle alakası var. Bir döndüm baktım ki, dünyada kriz var. Askerlik yapanlar çok farketmez. Çünkü size asker maaşı veriyorlar. Ben o parayla 1 ay geçiniyordum. Döndüğümde Türkiye’yi de krizle boğuşurken buldum. Teğet geçmemiş olsa da yine de dokunmuş. O yüzden krizle alakalı olarak biraz zorlandığım dönemler oldu. Ama şu anda kımıldanmalar var. Herşey yoluna giriyor. Dediğim gibi benim askerlik dönüşü sorunlarım krizle alakalı. Yoksa askerlik ile alakalı değil. Her şey düzelecektir. Türk insanı olarak bunun da üstesinden geleceğiz. Ben umutla bakmayı seven bir insanım. Pozitif olma taraftarıyım. Günün şartlarını ve gerçekçiliği kabul etmekle beraber, o pozitivizmi asla kaybetmemeye çalışıyorum. Herşey iyi olacak.”

Kakava’nın ve Kırklareli’nin kendisinde çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Şaşmaz; “Ben yıllardır Kakava’yı sunuyorum. Kakava özel bir yer. Birçok festivali sunmamın yanısıra, buranın tarihi, geçmişi ve dokusu, halkın, belediyenin ve başkanın bana yaklaşımı çok güzel.” dedi.

Yakın zamanda 2 yeni projeleri olduğunu söyleyen Vatan Şaşmaz, gazetemize bunları da açıkladı:

“‘Anlat Bakalım’ isimli bir yarışma var. Kanal 7’deydi. Şimdi onu yeni bir kanala taşıyacağız. Hafta içi her gün devam edecek. Bir de Ağustos ayında çekeceğimiz, yeni dönemde başlayacağımız bir romantik komedi dizisi var. Yine Birol Güven’in yapımcılığını yaptığı, ‘Zor Baba’ diye bir dizi. Kış mevsiminde ekranlar, yaz mevsiminde festivallerle çalışmaya devam.”

Kız arkadaşının Lüleburgaz’lı olduğunu söyleyen Vatan Şaşmaz; “Ben seviyeli ilişkilerin adamıyım. Kız arkadaşım Lüleburgazlı. Çok keyifli ve çok güzel bir ilişkimiz var. 2 senedir devam ediyor. Allah tamamını erdirsin.” dedi.

Bu işe gerçekten gönül  vermek lazım

Bu işe merak salan ve bu işi yapmak isteyenlerin de azmetmeleri gerektiğinin altını çizen Şaşmaz, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi:

“Ben bu işin hem okullusu, hem de alaylısı olarak şunu söyleyebilirim. Bu işte 12. yılımı doldurdum. 2 yıl Kanal 6’da çalştım. 10 yıldan beri de Atv’deyim. Bu işe gerçekten gönül vermek lazım. ‘Ben ünlü olayım, 3-5 kuruş para kazanayım, karşı komşuyu çatlatayım’ diye bu işe girilmez. Bu iş gerçekten profesyonel bir işse, siz buna hayatınızı koyacaksanız, siz herşeyi bırakıp ‘ben gerçekten bu işi yapacağım, yan gelir ya da yan iş olarak yapmayacağım’ diyorsanız bu işe girin. Yoksa bu hobi olarak yapılacak bir iş değil. Ben şunu öneriyorum.

Bu işin artık daha profesyonel okulları var. Önce okul ya da sertifika programıyla bu işin eğitimi. Ondan sonra çok ama çok çalışmak. Sonra da sadece azim, tutkular, ihtiraslar ve çalışmak.”

Çarşamba gecesi Kakava’yı sunan Vatan Şaşmaz, programı nedeniyle dün gece Kıbrıs’a uçtu. Bu akşam ve yarın akşam tekrar Kırklareli’de Kakava Festivali’nde bizlerle olacak Şaşmaz, profesyonelliği ve müthiş enerjisiyle, karizmatikliği ve büyük beğeni toplayan sempatisiyle, oldukça başarılı diksiyonu ve tartışılmaz sahnesiyle Kakava’yı daha da şenlendirecek.

Vatan Şaşmaz son olarak yerel basın olarak gazetemiz Kırklar Haber ve Kırklar Tv’ye teşekkür ederek söylemlerini şöyle noktaladı:

“Ben burada artık ev sahibi sayılırım. Misafir değilim. Kakavaya ve Kırklareli’ye selam.”