Savaşan; "Bütün vatanseverleri Milliyetçi Hareket Partisinin üç hilalli bayrağı altında toplanmaya davet ediyoruz"

Savaşan; 'Bütün vatanseverleri Milliyetçi Hareket Partisinin üç hilalli bayrağı altında toplanmaya davet ediyoruz'

Geçtiğimiz Pazar günü Il Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan MHP Olağan Il Kongresi’nde 180 oy farkla Işık Topay’ı geride bırakarak MHP Il Başkanı seçilen Şaban Savaşan, başkanlık yolunda kendisini destekleyen delegelerine ve kongre katılımcılarına teşekkür etti.Yaptığı basın açıklaması ile başkan seçildikten sonra kendisini heyecanla arayarak tebrik eden arkadaşlarına da teşekkürlerini sunan Savaşan; Kucaklaşma ve bütünleşmenin adresi Milliyetçi Hareket Partisidir.” dedi.

Yıllardır Ülkü Ocakları’nda başlayarak MHP Kırklareli Il Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görevler aldığını belirten MHP’nin çiçeği burnunda Il Başkanı Şaban Savaşan açıklamasında şunları kaydetti; ”Ülkemizin açılımlarla bölünüp, bin yıllık kardeşlik ortamının bozulmak istediği bu günlerde Tek Basma Iktidar Yürüyüşüne Kırklareli’'mizden katkıda bulunmak üzere olağan kongremizi yapmış bulunuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisinin 40. yılında Il Başkanlığı görevini yeni yönetime seçilen arkadaşlarımla paylaşmak benim için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olmuştur.

“Kucaklaşma ve bütünleşmenin adresi Milliyetçi Hareket Partisidir”

Kongremizin olgun bir hava içinde Türk Milliyetçilerine yakışır bir şekilde demokratik bir ortamda geçmesi, delegelerimizin, partililerimizin ve misafirlerimizin kongremize gereken önemi vermeleri de ayrıca takdire şayandır. Sahip oldukları bilgi ve birikimleri, Milliyetçi Hareket Partisi içinde değerlendirmek isteyen herkese açık olacağız. Bütün vatanseverleri Milliyetçi Hareket Partisinin üç hilalli bayrağı altında toplanmaya davet ediyoruz. Gün birleşme günüdür. Gün bütünleşme günüdür. Kucaklaşma ve bütünleşmenin adresi Milliyetçi Hareket Partisidir. Bizim yüreğimizde herkese yer vardır.

Bu topraklara vatan diyen, bu insanlara milletim diyen herkese kucağımız açıktır. Bu bayrak benim, bu ülke benim diyen herkese kapımız açıktır. Ayrımcı olmadık, olmayacağız. Biz herkesi Cenab-ı Allah'ın bir kutlu emaneti, Büyük Türk Milletinin öz evladı kabul ederiz. Bu günde bizi yalnız bırakmayarak ilçelerden, köylerden, beldelerden, koşarak gelen, Partimize hizmet etmiş, gönül vermiş, bütün arkadaşlarıma, büyüklerime, şükranlarımı sunuyorum. Diğer listede yer alan ve oy verenler bizim rakibimiz değil hepsi çok değerli dava arkadaşlarımızdır. Onları da cam yürekten kucaklıyorum. Çeşitli siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından kongremize katılan , heyet gönderenlere, çelenk gönderenlere ve bizzat bizleri telefonla arayarak kutlayan milletvekillerine, belediye başkanlarına, daire müdürlerine ve personellerine, ayrıca toplumun her kesiminden bizi heyecanla arayıp kutlayanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.