SBS'de son Maraton Cumartesi günü koşuldu

13 Haziran 2009 Cumartesi günü yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) Kırklareli'nden 4 bin 197 İlköğretim 6. sınıf öğrencisi katıldı.

13 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 10.00 yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) Kırklareli’nden toplam 4 bin 197 6. sınıf öğrencisi katıldı. Kırklareli merkez ilçede Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu ve Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu’nda yapılan sınavlara merkez ilçede ilköğretim okullarının 6. sınıflarında eğitim ve öğretim görmekte olan toplam bin 82 öğrenci sınava girdi.
Lüleburgaz’da 12 okulda yapılan sınavlara bin 763 öğrenci, Vize’de 3 okulda yapılan sınavlara 390 öğrenci, Pınarhisar’da 3 okulda yapılan sınavlara 375 öğrenci, Babaeski’de 3 okulda yapılan sınavlara da 587 öğrenci katıldı.
Adayların, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları istendi. Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmadı.
Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınırken, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilemedi 6. sınıfların sınav sonuçları 31 Temmuzda açıklanacak. Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. (s)