Seçim büroları da, seçime hazır

Seçim büroları da, seçime hazır

İlimiz siyasi parti temsilciliklerinin, seçim büroları da artık seçime hazır. Seçim yasaklarının yavaş yavaş kalkması ile birlikte, büroların faaliyetleri de hızlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) gibi partiler seçim bürolarının açılışlarını kısa bir süre önce gerçekleştirerek, çalışmalarına hız verdiler.

AKP’nin seçim bürosunu Bakan Eroğlu açmıştı

AKP’nin, Mustafa Kemal Bulvarı’nda bulunan seçim bürosunu ise, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu açmıştı. 22 Şubat tarihinde gerçekleşen açılışta, Eroğlu; “Milletimize hizmet yolunda her türlü fedakarlığı yaparak, gece gündüz çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Işimiz hizmet, gücümüz millet diyerek durmadan çalışıyoruz. Belediye başkan adayımız Cengiz Bağdan'ın dediği gibi yerel seçimlerde en az yüzde 65 oyla belediye başkanlığını kazanmasını arzu ediyorum. Bir uçak düşünün. Uçağın iki kanadı olursa uçar. Tek kanadı olursa uçak uçamaz. Yerel seçimleri de kazanarak, durmak yok hizmete devam diyeceğiz. Bu yüzden diyoruz ki, Sen Kırklareli’sin, büyük düşün'' demişti.

AKP Il Teşkilatı, Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan’ın arkasında, seçim çalışmalarına daha da ağırlık vererek, önümüzdeki sayılı günleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

CHP’de çalışmalar hızlandı

18 Şubat tarihinde seçim bürosunu, kalabalık partililer eşliğinde açan CHP Il Teşkilatı, Karakaş Mahallesi Uzun Sokak’taki seçim bürolarında çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye Başkanı ve CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan, seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmasında 2007 genel seçimlerdeki oy oranından bahsederek 29 Mart’taki yerel seçimlerde de büyük bir oranda oy almayı beklediklerini dile getirmişti. Çağlayan; “Ben Kırklareli halkının aklına ve mantığına güveniyorum. Herkesin özgür iradesiyle oyunu kullanmasıyla, sonucun muhakkak Kırklareli halkının lehine olacağına inanıyorum” demişti.

DSP ise, Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyete soktuğu seçim koordinasyon merkezi ile caddeyi adeta şimdiden seçim havasına soktu. Mavi renkte flamaları ile Cumhuriyet ve Karaumur Caddesi’ni süsleyen DSP Il Teşkilatı, kampanya çalışmalarına da başladı. Işçi Partisi (IP) ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) ile birlikte ortak aday çıkaran DSP cephesi, Namık Kemal Oskay ile Kırklareli Belediye Başkanlığı için yarışacak.

MHP Il Teşkilatı da Ilimiz Karakaşbey Sokak’ta açtığı seçim bürosu ile çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkan adayı Reha Oras ve teşkilat mensupları, 29 Mart tarihine kadar hümmalı bir çalışma programının içine girdiler.

Görünen o ki; seçimlere 17 gün kala bu çalışmalar daha da yoğunlaşacak ve tüm siyasi partiler, “Iyi bir kampanya ve sıkı bir çalışma, başarılı sonuç getirir” felsefesi ile önümüzdeki günleri en iyi şekilde değerlendirecekler.