"Seçimlerde 5-0 yapacağız"

Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek, Cumartesi günü 3 seçim bürosunun birden açılışını yaptı. Dibek, açılışlardan birisinde yaptığı konuşmada Babaeski ilçesi sınırları içinde bulunan 5 belediyenin beşinin de CHP'li belediyeler olduğunu söyledi ve29 Mart 2009 seçimlerinde' de 5 – 0 yapacaklarını iddia etti.

Aydeniz Dereli

Cumartesi günü seçim bürosu açılışlarında bulunan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ilk seçim bürosunu saat 13.00 civarlarında Alpullu’ da gerçekleştirdi. Alpullu’ ya CHP Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazancı, Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel, Babaeski Belediye Başkan adayı Abdullah Hacı, Babaeski Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üye adayları ve partililerle birlikte geldi. Açılış konuşmasını mevcut Alpullu Belediye Başkanı ve tekrar Aday olan Ahmet Durgun yaptı. Konuşmasında Ahmet Durgun beş yıl içerisinde yaptıkları icraatlara değindi. ” Söz verdiğimiz gibi, şeffaflık ve hesap verme anlayışımızın gereği olarak Alpullu’dan haber bülteni ile her kuruşumuzun ne işte kullanıldığının hesabını verdik. Beldemizi tanıtmak için esnafımızın ticari canlılığına kavuşması, halkımızın mutlu ve keyifli günler yaşaması için Trakya çapında tanınan Turizm ve Kültür Bakanlığımızın Festivaller listesine dahil olmayı başardık. Kültür ve Müzik Festivalimizi 5 yıl başarı ile gerçekleştirdik. Evlerinize Kesintisiz ve olabildiğince temiz ve sağlıklı su ulaştırmaya çalıştık. 25121 metrekare kilitli taş döşeyerek, metrelerce bordür dizerek yeni yollar ve kaldırımlar yaptık. Ayni gıda yardımları defalarca yaptık. Binlerce ağaç, bitki ve çiçek diktik. Kıskanılan ve özenilen bir belde oluşturduk. Partimiz yeni dönemde aday yaparak beni bu göreve tekrar uygun gördüğü için bu konuda katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar gününü ve Kandilinizi de kutlar saygılarımı sunarım” dedi. Bu konuşmanın ardından kürsüye gelen CHP Milletvekili Turgut Dibek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve halkın Kandilini kutladı. Kendilerini karşılayan ve açılışa gelen partililere teşekkür etti.
Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun’a başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür eden Milletvekili Dibek; “Alpullu bir Cumhuriyet şehridir, bir Avrupa şehridir. Ne kadar güzel bir beldedir. Başkanımızı bu seçimlerde de desteklemenizi ve Alpullu’ da CHP bayrağını dalgalandırmanızı istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Meclis üyeleri ve İl genel Meclis üyesi adayları tanıtıldı. Daha sonra kurdele kesimi ile seçim bürosunun açılışı gerçekleşmiş oldu.

*Sinanlı’daki seçim bürosu açılışı

Bu açılışın ardından aynı heyetle birlikte CHP Milletvekili Turgut Dibek Sinanlı Beldesi’ne geçti. Saat 14.00 civarlarında gerçekleşen Sinanlı’ daki seçim bürosu açılış törenine Sinanlı CHP Belediye Başkanı ve adayı İlhan Eriş’ in gelen heyeti karşılaması ile başladı. İlk konuşmayı gerçekleştiren İlhan Eriş Belediye Başkanlığı döneminde yaşananlara deyindi. Bu dönemde gerçekleştirdikleri icraatları aktarırken gerçekleştiremedikleri icraatlarını da neden gerçekleştiremediklerini belirtti. Belediyeliklerinin düşmesi konusunda Anayasa Mahkemesine dava açtıklarını ve Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz neticesinde YSK’ nın, seçimlere Sinanlı Beldesinin girmesine olanak tanındığını söyledi.  Bu konuşmanın ardından mikrofonu eline alan milletvekili Turgut Dibek İktidar partisine yüklendi. Sinanlı beldesinin seçime girememe ile karşı karşıya bırakıldığını fakat bunun Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği kararla engellendiği, bu nedenle de Sinanlı’ da başarılı olacaklarını ve seçimi kazanacaklarını iddia etti.

* “5-0 yapacağız”

Sinanlı’ da ki temasların ardından Büyük Mandıraya geçen CHP heyeti saat 15.00 civarlarında Büyük Mandıraya giriş yaptı. Büyük Mandıra Seçim Bürosunun önünde karşılanan heyete CHP armalı atkılar hediye edildi. Büyük Mandıra Belediye Başkanı ve adayı olan M. Şükrü Çölgeçen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında 5 yıllık dönemde yaptıklarını anlatan Çölgeçen, önümüzdeki beş yıl için Mandıralılardan destek bekledi ve “ Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek partililere teminat verdi. Daha sonra bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Büyük Mandıranın kendileri için önemli olduğunu, belediye başkanlarının bir dönemin ardından bir dönem daha mutlaka seçilmeleri gerektiğinin önemine değindi. Bir belediye başkanının en az iki dönem başkanlık yaparak icraatların tamamlayabileceğini vurgularken adayları Şükrü Çölgeçen içinde en azından bir döneme daha ihtiyaç olduğunu söyledi. Babaeski ilçesi sınırları içinde bulunan 5 belediyenin beşinin de CHP’li belediyeler olduğunu söyleyen Dibek, 29 Mart 2009 seçimlerinde’ de 5 – 0 yapacaklarını iddia etti.
Babaeski’nin mevcut Belediye Başkanı Haluk Tezsezer’ in aday gösterilmemesi ile başlayan ve daha sonrada CHP İlçe Yönetiminin Genel Merkez tarafından alınmasıyla devam eden Cumhuriyet Halk Partisi içindeki gerginliğe Büyük Mandıra’da ki konuşmalarında çok kısa bir açıklamada bulunan Milletvekili Turgut Dibek şöyle konuştu.”Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı Abdullah Hacı almıştır ve taşıyacaktır” dedi. Bu konuşmanın ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Seçim bürosuna gelen misafirlere bisküvi ve meyve suyu ikramı yapıldı. Bu açılışın ardından CHP heyeti Büyükmandıra’dan ayrıldı.