Seçmen Listeleri 30 Ocak'ta askıdan inecek

29 Mart 2009'da yapılacak seçimler için Kesinleşen Seçmen Listeleri 05 Ocak 2009 Pazartesi günü askıya çıktı, 30 Ocak 2009 Cuma günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak.

Kırklareli Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Çetin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler de kullanılacak olan kesinleşen Seçmen Listeleri’nin 05 Ocak 2009 Pazartesi gününden itibaren tüm Muhtarlıklarda askıya çıkartıldığını belirtti. 30 Ocak 2009 Cuma günü saat 17.00’de askıdan inecek olan listelerle ilgili olarak Çetin şunları kaydetti:
“Askıya çıkartılan muhtarlık bölgesi askı listesinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik bulunan, askı süresi içerisinde yerleşim yerini aynı ilçe içinde başka bir muhtarlık bölgesine veya bir ilçeden diğer bir ilçeye nakleden kişiler, ilgili Nüfus  Müdürlüğü’ne veya Nüfus Müdürlüğü’nden alacakları resmi nitelikteki belge ile askı yeri görevlisine veya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na müracaat edecekler.
Vatandaşlarımız son güne bırakmadan Kırklareli merkez ilçedeki mahalle muhtarlıkları ile bağlı köy muhtarlıklarında askıya çıkan listeleri giderek kontrol etsinler. Son günlere bırakılan kontrollerde düzeltme olabilecek bir hatayı düzeltmede zorluklar yaşanabilir. Vatandaşlarımızın herhangi bir cezaya maruz kalmamaları için bu konuya önem vermelerini istiyoruz.” (s)