Sedefçi 4. Kez aynı koltukta

29 Mart Yerel Seçimleri'ni kazanan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, dördüncü kez kazandığı belediye başkanlığı görevi için mazbatasını Edirne Adliyesi'nde düzenlenen bir törenle aldı. Sedefçi CHP'li Belediye Meclis üyeleri mazbatalarını aldıktan sonra önce Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu, daha sonra yeni düzenlenen Saraçlar Caddesi'nde gövde gösterisi yaptı.

Son yerel seçimlerde oy patlaması yapan ve Belediye Başkanlığına 4’ncü kez seçilen Hamdi Sedefçi, yeni dönemde, birlikte görev yapacağı 23 CHP’li Belediye Meclisi Üyesi ve 4 İl Genel Meclisi Üyesi ile birlikte dün mazbatasını aldı. Sedefçi, mazbata almak için 5’nci kez Edirne Adliyesi’ne geldi. Bilindiği gibi Sedefçi, 1984-1989 İbrahim Ay döneminde Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı. Yeni dönemde İl Genel ve Belediye Meclisi’nde görev yapacak CHP’li üyeler dün saat 11.30’da Belediye binası önünde toplandı. Belediye Bandosu eşliğinde Edirne Adliyesi’ne gelen CHP’li üyelere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Mazbatalarını almak için adliyeye gelen CHP’li üyeler, birbirlerini tebrik etti ve 10’ncu Yıl Marşı eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Burada Başkan Sedefçi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, ardından beraberindeki üyelerle, Saraçlar Caddesi’nde kısa bir şehir turu atarak adeta gövde gösterisinde bulundu.

Adliyeye bu kez mazbata için gitti

Mazbatasını aldıktan sonra Adliye önünde kısa bir değerlendirme yapan Başkan Sedefçi, 29 Mart’ta bıraktığı görevi kaldığı yerden devam ettireceğini söyledi. Edirne halkına, "Bana güveninizi sürdürün" çağrısı yapan Sedefçi, "Adliyeye bu kez farklı bir neden için geldim" esprisi yaptı. Hakkında açılan davalar yüzünden sık sık Adliye’ne yolu düşen Sedefçi, aleyhine açılan mahkemelerin 6’dan 8’e yükseldiğini belirterek, "Ancak adalete güvenim sonsuz" dedi.

Personel kurban kesti

Şehir turunun ardından belediye binası önüne gelen Sedefçi için kurban kesildi. Bu arada iki kurbandan birinin kesilmemesi talimatını veren Sedefçi, personeli tarafından kapıda alkışlarla karşılandı. Tek tek personelinin elini sıkan Sedefçi, daha sonra Belediye Meclis Salonu’nda üyelerle birlikte kısa bir toplantı yaptı.

Bu kez son dönemi

İlk Belediye Başkanlığı yaptığı 1989 yılında yaşadığı heyecanı, şu anda da yaşadığını dile getiren Sedefçi, 4’üncü dönemini daha tecrübeli şekilde Edirne halkına layık olarak yapacağını söyledi. Tüm kurumlarla kol kola girerek yeni dönemde Edirne’ye daha iyi hizmet için çalışacaklarını ifade eden Sedefçi, Belediye Başkanlığı’nda son dönemini yaşadığını vurguladı. Yerel seçimlerde her partiden oy aldığını yineleyen Sedefçi, “Edirne’de yüzde 57 oy olarak CHP’nin en çok oy oranına ulaştığı kent olduk. Bu da bize ve partililere ağır bir sorumluluk yükledi. Hep birlikte kol kola girerek Edirne için daha iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi. CHP İl Başkanı Nejat Gencan ise 3 ilçe ve 7 beldenin kazanılamamasını teknik hata olarak değerlendirdi. Edirne halkının verdiği güvenoyunun sorumluluğunu parti yönetimi olarak taşıyacaklarını ifade eden Gencan, Edirne’nin geleceğinin aydınlık olduğunu söyledi.

Sedefçi, Belediye personeli tarafından kendisine sürpriz olarak takdim edilen pastayı yedi. ‘Efsane Başkan Hamdi Sedefçi’ yazısının yer aldığı pastanın  mumunu üfleyen Sedefçi, daha sonra makam koltuğuna geçerek basın mensuplarına poz verdi. (sm)