Şehir magandaları Festival Alanı'ndaki huzura gölge düşürdü

Şehir magandaları Festival Alanı'ndaki huzura gölge düşürdü

Geçtiğimiz akşam Festival Alanı’nda meydana gelen kavga, Kırklarelililerin huzurunu kaçırdı ve ailecek gezmeye çıkan tüm vatandaşları huzursuz etti.

Festival Alanı’nda kalabalık bir grubun arasında çıkan ve sebebi belirlenemeyen bir tartışma, saniyeler içerisinde kavgaya dönüştü, şahıslar birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Çıkan kavgadan en çok etkilenenler ise bölgeye aileleriyle gelmiş olan vatandaşlar oldu. Kavganın büyümesinin ardından ise vatandaşlar Festival Alanı’nı terketti.  Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu önderliğindeki, emniyet mensuplarımız ise olaya müdahale etti ve bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. 

Ayrıca İl Emniyet Müdürü Canbazoğlu’nun talimatı ile Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri, yani söz konusu bölgede vatandaşın daha kalabalık olduğu günlerde güvenlik önlemleri iki kat arttırılacak.

15 Temmuz Çarşamba akşamı her zamanki gibi akşam yemeklerini yiyerek arkadaşlarıyla, eşiyle, çocuğuyla dışarıya gezmeye çıkan vatandaşlar; yaz mevsiminin tadını çıkarmak üzere soluğu İstasyon Caddesi’nde ve parklarda aldı.

Ayrıca bu gezmelere, son yıllarda popülaritesi giderek artan Festival Alanı’da eklenince insanlar, huzurun hiç bozulmadığı Kırklareli’nde, gecenin ilerleyen saatlerine kadar vakit geçirmeye başladılar.

Oturma birimlerinin de yer aldığı ve çok sayıda insanın akın ettiği Festival Alanı’nda dikkatlerden kaçmayan bir durum da, çoğunluğunu bayanların ve ailelerin oluşturduğu toplulukların burayı tercih etmesi ve çaylarını yudumlayarak sohbetlerde bulunması. Hal böyle olunca belli bir seviyenin ve kalitelinin korunduğu Festival Alanın’da vatandaşlar, huzur ve güven içinde gezmenin keyfini yaşıyorlardı.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Işte bu huzur ve güven duygusuna geçtiğimiz akşam yaşanan kavga gölge düşürdü. Bir takım kendini bilmezlerin arasında çıkan kavga giderek daha da büyüdü ve içinden çıkılmaz bir hal aldı. Kavga eden ve birbirine saldıran kalabalığın büyümesi nedeniyle birçok vatandaş endişeli bakışlar altında festival alanını terk etmek zorunda kaldı. Sayıları 15-20 arası olan ve yaklaşık 20 yaş civarındaki gençlerin kavgası dakikalar ilerlemesine rağmen sona ermedi. Olay yerine en yakın emniyet güçleri vakit kaybetmeden müdahalede bulunurken, vatandaşlar da 155’i arayarak takviye ekip talep etti. Aynı esnada kavgaya karışan gençler, etrafa saldırarak gezmekte olan vatandaşlara da fiili eylemde bulunarak zarar vermeye çalıştı.

Tüm bunlar yaşanırken alana gezmeye gelmiş olan bayanlar, çocuklar ve yaşlılar korku dolu bakışlar arasında oradan bir an önce uzaklaşmayı tercih etti.

Vatandaş bu duruma ne dedi?

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz birçok vatandaş, şikayet ve sitemlerini şu cümlelerle dile getirdi:

“Festival Alanı artık insanların en çok tercih ettiği bir bölge haline geldi. Akşam olunca herkes çoluğunu, çocuğunu, eşini alıpta burada turlayıp günün yorgunluğunu atmaya çalışıyor. Bu kavga güven duygumuzu büyük oranda sarstı ver huzurumuzu fazlasıyla kaçırdı. Kavgaya engel olmaya çalışan 2 polisten başka hiç bir emniyet görevlisi göremedik orada. Neyseki emniyet mensuplarımız gereken önlemleri derhal aldılar. Tabii ki polis her dakika, her yerde olamaz. Elbette herkesin başına bir polis görevlendirilemez. Kimin nerde ne zaman kavga edeceğini kimse bilemez.

Buna rağmen emniyet mensuplarımız gereken müdahaleyi yaptı ve bölgede gereken güvenlik önlemlerini artırdı. Emniyet Müdürümüz Mehmet Behzat Canbazoğlu ve tüm teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.”

Olay sonrası edinilen bilgiye göre kavga eden şahısların polis merkezine götürüldüğü, adli tahkikat başlatıldığı ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.