Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Başkan Çağlayan'a ziyaret

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Başkan Çağlayan'a ziyaret

29 Ekim 2009 tarihinde Vilayet Meydanı’nda gerçekleşitirilen törenlerin ardından Il Özel Idaresi Işhanı’ndaki mekanlarında faaliyete giren dernek, yeni açılmış olmasına rağmen güzel çalışmalara imza atıyor.Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.

15 Ocak Cuma günü(dün) saat 13:00’da gerçekleşen ziyarete Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman ve dernek üyeleri katıldı.

Başkan Çağlayan tarafından makamında kabul edilen dernek üyeleri Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a çiçek takdim ettiler. Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman yaptığı konuşmasında; ”Derneğimizin açılışana katıldığınız ve bizleri desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz. Aslında ilk olarak Sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu’yu ziyaret etmek istiyorduk. Ancak valimizin yoğun programı olduğu için ilk olarak sizleri ziyaret ettik. Derneğimizin bir diğer amacı da ülkemizin bağımsızlığının sağlanması, bayrağımızın ve toprak bütünlüğümüzün korunmasıdır.”dedi

Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Çağlayan; ”Bizim temennimiz dünyanın ve ülkemizin hiçbir bölgesinde savaş olmamasıdır. Bazen iç şartlar bazen de dış ülkerin oyunları ile ülkemizde istenmeyen görüntülere tanık olabiliyoruz. Bugün provakatörler tarafından taş attırılan çocuklar, yarın ne yapar belli olmaz. Devletimizin onlara da sahip çıkması lazım.” dedi ve şöyle devam etti; ”Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil ettiğini söyleyen insanların istekleri yapılsa da bununla yetinmiyorlar. Avrupa ülkeleri aptal mı birleşiyor? 100 yıl önce savaşan Almanya ve Fransa şimdi Avrupa Birliği çatısı altında toplanmış durumda. Kendileri birleştirirken, bizleri parçalamaya çalışıyorlar. Şehit ve gazilerimize minnettarız. Onlar vatanımız için görev yapmış askerlerimiz ve güvenlik güçlerimizdir.”

Yapılan karşılıklı konuşmalarında ardından Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a teşekkürlerini sunarak Belediye binasından ayrıldı.