Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış insanlarımızdır

Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış insanlarımızdır

Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu İl Temsilcisi Göksal Çidem, Bağımsız Sağlık Sen Il Temsilcisi Rıdvan Demirel ve Bağımsız Eğitim Sen İl Temsilcisi Hakan Tıraşçı ortaklaşa bir mesaj yayımlayarak Gaziler Günü’nü kutladılar. Ortak mesajda şunlar kaydedildi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayattaki gazilerimize sağlıklı ve huzurlu yaşam diliyoruz.

Vatan toprağını, Milletin namus ve şerefini, milli ve dini değerlerini korumak için canını seve seve feda eden şehitler nurlanmış, gaziler, onurlanmış insanlardır. Kurtuluş Savaşı’nda ecdadımız yokluklar içinde ve en ağır şartlarda bütün dünyada emsali görülmemiş kahramanlık destanları yazmıştır.

Destanları yazanlarla gurur duyuyoruz. Şehitlerimize layık olabilmek için canlarını vererek bizlere bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Bunun yanı sıra bağımsızlığımız uğruna, Cumhuriyetimizi yaşatmak uğruna, teröre kurban verdiğimiz kamu görevlisi olan şehitlerimizi de bu anlamlı günde minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler BASK olarak; çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine diyalogu arayan, ancak hak alma ve hak aramada kararlı, ısrarlı ve mücadeleci bir sendikacılığı ve kimden gelirse, kime yönelik olursa olsun, terörü insanlık suçu sayan barışçı bir sendikacılık anlayışı içerisinde, mücadelemizi sürdürüyoruz. Yaklaşık 10 yıl önce İmralı’da görülen dava duruşmalarına, Konfederasyon Başkanımız sayın Resul Akay, teröre kurban verdiğimiz kamu görevlisi şehitlerimiz adına müdahil olarak katılmıştır.

Nurlanmış Şehitlerimiz ve Onurlu Gazilerimiz;

Her karışı kanlarınızla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunmasında verdiğimiz emsalsiz mücadeleyi yüce Türk milleti her zaman şükran ve minnetle anacaktır.”