"Şehrimizi daha nasıl tanıtalım?"

"Şehrimizi daha nasıl tanıtalım?"

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe, kendilerine son haftaki maç için maddi destek sağlayan Ticaret Borsası Başkanı Altıntel'e teşekkür ederek, Belediye Başkanı Çağlayan'a göndermede bulundu. Gökçe, "İlimizi Türkiye çapında tanıtan sporcuları ödüllendirmeye devam edeceğiz" diyen Çağlayan'a "Şehrimizi daha nasıl tanıtalım" şeklinde yanıt verdi.

Sadece ilimizin değil, Trakya'nın tek tekerlekli sandalye basketbol takımına sahip olan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü, maddi imkansızlıklarla boğuşmaya devam ediyor. "Fakir ama onurlu" bir mücadeleyle başarıdan başarıya koşan ekip, son hafta karşılaştığı Kütahya Belediye Engelliler Spor Kulübü karşısında da tarihi bir zafere imza attı. Rakibini 90-17 mağlup ederek, ligdeki iyi gidişini sürdürdü.

Bu karşılaşmanın ardından gazetemize açıklamada bulunan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe, Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel'e müsabakaya gitmeleri için bin 500 TL maddi katkı sağladığı için teşekkür etti.

Gökçe, bu teşekkürden sonra Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın, "Şehrimizi tanıtan sporcuları ödüllendirmeye devam edeceğiz" ifadesine göndermede bulunarak "Biz Kırklareli'ni daha nasıl tanıtalım?" dedi.

Tekerlekli sandalye basketbolunda sadece Kırklareli'nin değil, tüm Trakya'nın temsilcisi olduklarını ifade eden Gökçe, "Mücadele ettiğimiz tüm rakiplerimiz belediye veya özel idare destekli. Bizler ise kendi imkanlarımızla maçlara gitmeye çalışan bir kulübüz. Kırklareli'nin unutulmuşluğunu ve tanınmıyor oluşunu, geçtiğimiz cumartesi günü Kütahya'daki maçımızdan önce çok yakından gördük. Maçımızı oynayacağımız salonda bulunan bir Milli Eğitim Şube Müdürü bize hangi ilden geldiğimizi sordu. Kırklareli'den geldiğimizi söylediğimizde de 'Hani şu Edirne'nin yanındaki Kırklareli mi?' şeklinde cevap verdi. Bu gerçekten çok düşündürücü ve çok üzücü" dedi.

Gökçe daha sonra ulusal bir spor gazetesinde KBESK oyuncusu Davut için hazırlanan manşet haberi göstererek, "Soruyorum; Kırklareli'de şu ana kadar hangi sporcu için böyle bir gazetede böyle bir yazı yer almış? Bu, tanıtım değil de nedir? Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan'dan destek alabilmek için ilimizi daha nasıl tanıtmamız gerekiyor?" diye konuştu.

Tarihi fark

Gökçe bu açıklamalarının yanısıra cumartesi günü oynadıkları Kütahya Belediye Engelliler Spor Kulübü maçıyla ilgili olarak da, "Ekibimiz savunma ağırlıklı başladığı maçta ilk periyodu 18-0 önde tamamladı. Ikinci periyodda rakibimiz toparlanarak 10 sayı buldu. Biz de bu çeyrekte 12 sayı kaydettik. Üçüncü periyodda ise çok net bir üstünlüğümüz vardı.

Özellikle Davut ve Metin'in süratli turnikeleriyle ardarda sayılar buldu ve bu periyodu 30-4 önde tamamladık. Son çeyrekte de güzel oyununu sürdüren ekibimiz 30-3'lük bir seri yakaladı ve müsabakayı 90-17 kazanmayı başardık" ifadelerini kullandı.