Şehrimizin ihtiyaçları gündeme taşındı

Şehrimizin ihtiyaçları gündeme taşındı

Kırklareli Il Koordinasyon Kurulu 2009 Yılı 3. dönem toplantısı Vali Cengiz Aydoğdu Başkanlığı’nda saat 14:00 sularında Atatürk Toprak Araştırma ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun ilk defa katılım gösterdiği toplantıya Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Özel Idare Genel Sekreteri Raif Kelep, Kaymakamlar, Ilçe ve Belde Belediye Başkanları ile birlikte tüm Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri iştirak etti.

Il Koordinasyon Kurulu’nun toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Cengiz Aydoğdu, konuşmasında toplantıda söz alan katılımcıların Kırklareli için faydalı konulara değinmesini istedi.

Aydoğdu, 2009 yılında Kırklareli’ne 32 Kamu Kurum ve Kuruluşunca 266 proje uygulandığını dile getirdi.

Bu projelerin %20’sinin tamamlandığını, %55’in devam ettiğini, %5’inin ihale aşamasında olduğunu ve %20’sine de henüz başlanamadığını kaydetti.

Ayıca KÖYDES projesi kapsamında 1, 5 milyon TL yatırımın gerçekleştiğini belirterek, Kurum ve kuruluş müdürlerine görüşme sırasına göre söz verdi.

Yapılan toplantıda her kurum müdürü 2009 yılı içerisinde yapmış oldukları projeler ve yatırımlar hakkında bilgilendirme de bulundu. Verilen bilgilendirmeler sonucunda koordine edilecek konular hakkında istişare yapıldı. Müdürler, bilgilendirmelerinin akabinde kendilerine sorulan soruları yanıtladılar. Ayrıca çözüm bekledikleri konuları paylaştılar.

Bunlar arasında Kırklareli Üniversitesi’nin Kavaklı ile Kırklareli arasındaki 1100 metre yol için asfalt talebinde bulunuldu. Müşterek bir çalışma ile soruna çözüm bulunulması kararına varıldı. Yurt-Kur Müdürlüğü tarafından 500 öğreci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatı yapıldığı konusunda bilgilere yer verildi. Bunun sonucunda ise Kırklareli’nde olan yurt sorunun üzerine vurgu yapıldı. Toplantıda talep edilen ve üzerine durulan konuların bir tanesi de Atatürk Toprak ve Su Araştırma Entitüsü Müdürlüğü tarafından Vali Cengiz Aydoğdu’nun bilgilerine sunuldu. Kırklareli’nde yetersiz olan Toprak Analiz Laboratuvarı isteğine yer verildi. Ilimizde bu alanda 1 laboratuvar bulunduğunu, maliyetini yüksek olmasından dolayı çiftçinin kullanmadığını, başka illere kaydığına değinildi.

Toprak analiz laboratuarının çiftçinin büyük ihtiyacı olduğuna vurgu yapıldı. Bu konuda ortak bir çalışma yapılarak karar alınacağının görüş birliğine varıldı.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun Başkanlığındaki Kırklareli Il Koordinasyon Kurulu 2009 Yılı 3. dönem toplantısı sayın Aydoğdu’nun teşekkür dilek ve temennileriyle son buldu.