"Şehrin göbeğinde patlamaya hazır bir bomba"

'Şehrin göbeğinde patlamaya hazır bir bomba'

Kırklareli’nde Cezaevi’nin arkasında yer alan tüp depoları tedbirsizlik yüzünden tehlike saçmaya devam ediyor. Yaklaşık iki yıldan beri mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen tüpçü esnafı, bu konuyla ilgili olarak Belediye’ye birçok defa müracaatda bulunduklarını fakat bir sonuç alamadıklarını dile getirdiler. Depo yapılırken, o bölgenin depo için uygun olmadığı konusunda belediye ile anlaşmazlığa girdiklerini, fakat bu konuda da bir gelişme olmadığını kaydettiler.     

Ayrıca tüp depolarının güzergahının şehir içinden olması ve 30 bin voltluk yüksek gerilim hattının çevresinde bulunması, işin tehlikeli boyutunu gözler önüne seriyor.

Tüpçü Esnafı “Depolarımız her türlü tehlikeye açık”

Tüp depolarının olduğu bölgenin yolunun çok dar ve bozuk olduğuna da vurgu yapan esnaf, bir yangın çıkması halinde itfaiyenin o bölgeye ulaşmasının mümkün olmadığını belirttiler. Esnaf aynı zamanda depoların her türlü gasp, hırsızlık olayına açık, korumasız ve tehlike boyutu yüksek bir konumda bulunduğunu söyledi.

O bölgede deposu bulunan mağdur bayiiler; BP gaz, Aygaz, Tek Gaz, Likit Gaz, Mo gaz, Lipet gaz, Bizim gaz ve Habaş bu durumun biran önce çözüme kavuşmasını, yetkililerin acilen gereken önlemleri almasını istiyorlar. Söz konusu bölgeyi “Kırklareli’nde tehlike boyutu en yüksek yer” olarak nitelendiren esnaf, konu ile ilgili olarak şunları kaydettiler;

“Depolarımız, bünyesinde sanayii tüplerinin de olduğu yaklaşık 14 bin tüpü içinde barındırıyor. Depolarımızın giden yol çok bozuk, büyük bir araç kaldığı zaman veya yangın çıktığı zaman itfayenin bile buraya ulaşması imkansız. Allah korusun, bir patlama olması halinde, etrafında bulunan iki siteyi yok sayabilirsiniz. Suyu yok. Elektirik tesisatını kendimiz bağlattık, fakat belediyenin üzerine alması gerekiyor. 1.5 yıldır elektrik de yok. Su ve elektirik olmadığı için bekçi tutamıyoruz. Bu sebeple korumasız ve tehlikeli oluyor.

Depolarımızın yolu bozuk ve dar.

Kavurucu sıcaklıklarda etrafındaki kuru otlar, bir izmarit veya aşırı sıcaklar sebebiyle yangına neden olabilir. Zaten iki defa yangın tehlikesi atlattık.

Depoya tüp koyan 14 dükkan bulunuyor. Dükkan başına kira olarak 70 TL ödüyoruz. Bu da ayda 980 TL ediyor. Buna karşılık hiç bir hizmet alamıyoruz. Depoların büyük bir kısmının maliyetini bile kendimiz karşıladık.

 Elektiriği kendimiz döşedik. Iki yıldan beri mağduriyetimizin giderilmesi için uğraşıyoruz, hiçbir sonuç alamadık.

Biz Esnaf olarak, Kırklareli için de büyük tehlike arzeden bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.

Yapılması gerekenler ortada. Tüp depolarının bulunduğu bölge’nin bir an önce rehabilite edilmesi, yolun uygun bir şekilde düzenlenmesi, suyun ve elktriğin bağlanması, orayı koruyacak bir bekçinin hazırda bulunması gerekiyor. Bu kadar basit önlemler alınmadığı takdirde, Kırklareli’nin o bölgesi her an patlamaya hazır bir bomba niteliğinde, tehlike saçmaktadır”