Şeker'den ticari araç sürücülerine hatırlatma ve uyarı

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fuat Şeker; ticari araç kullanan sürücülerin dikkatini 2 konuya çekerek, geç kalmamaları konusunda uyardı.

Ticari araç kullanan sürücüler her beş yılda bir kez olmaz üzere psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı eşliğinde muayeneye tabi tutuluyorlar. Muayene sonucunda durumu uygun bulunan sürücüler bu belgeye hak kazanıyorlar. Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fuat Şeker ticari araç kullanan sürücülerinin cezalı duruma düşmemeleri için psikoteknik belgelerini 23 Şubat 2009 tarihine kadar almaları gerektiğini söyledi.
Oda Başkanı Şeker ayrıca, ticari araç kullanan sürücülerin kullandıkları aracın sınıfına göre mesleki eğitim belgesi (SRC ) belgesi almak zorunda olduklarını hatırlatarak; “Belgelerin temini için Ulaştırma bakanlığının vermiş olduğu yetki belgesi olan özel kuruluşlardan kursa tabi olarak almaları gerekmektedir. Buna istinaden sürücülerimizin cezalı duruma düşmemeleri için bu belgelerin temini konusunda hassas davranmaları gerekmektedir. Bilgi için Şoförler ve otomobilciler esnaf odalarına müracaat etmeleri menfaatleri icabınadır” şeklinde konuştu. (mc)