Şeker; "Hizmet sektöründeki esnafa destek istiyoruz"

Esnaf ve sanatkârların piyasada tutunmasının gittikçe zorlaştığını söyleyen Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker; 'Hizmet sektöründeki esnafa destek istiyoruz' dedi.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker, Esnaf ve Sanatkârın içinde yardımlaşma dayanışma gibi incelikleri taşıyan ve iş kavramından farklı sosyal öncelikleri yansıtan bir misyona sahip olduklarını söyledi.
Esnaf ve sanatkârların piyasada tutunmasının gittikçe güçleştiğini söyleyen Ali Fuat Şeker,
“Esnaf kesimi yanında çalışanlarla birlikle düşünülmek zorundadır. Bu rakam hiç de az değildir.
Piyasalarda gözlenen talep daralması, halen rekabet yaratan uygulamalar, karşı karşıya kalınan finans zorlukları, esnaf ve sanatkâr kesimini ve küçük işletmeleri zorlamaya devam etmektedir” dedi.
“Sayıları 2 milyona yaklaşan esnaf ve sanatkâr kesimi, ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulmuş kolay ulaşılabilir, küçüğünü gözeten destek mekanizmalarına ihtiyaç duymaktadır” diyen Birlik Başkanı Şeker;
“Özellikle Ülkemizde, etkileri hissedilen ve dünyadaki gelişmelerin Ülkemizi de etkilediği aşikâr olan küresel krizin yarattığı olumsuzlukları gidermeye yönelik olarak ilave tedbirler alınması ihtiyacı doğmuştur.
Bu tedbirler planlanırken, küçük ölçekli işletmeler göz ardı edilmemeli tam tersine krizin sosyal ve toplumsal anlamda yaratacağı etkileri hafifletmek üzere esnaf ve sanatkâr işletmelerine önem ve öncelik verilmelidir.
Esnaf ve sanatkâr işletmelerine verilecek desteklerin çok daha fazla katma değerle ekonomiye ve topluma döneceğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Bu işletmelerde çalışan birer kişinin ücretinin vergi dışı bırakılması işsizlik sorunun çözümüne önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. İşsizliğin yakın gelecekte daha da önemli sorunlara yol açacağı ortadadır.
Böyle bir destek de, özellikle küresel kriz yüzünden işsiz kalanlar için önemli bir çıkış noktası olabilir.
Ülke ekonomisinin orta direği olan esnaf ve sanatkârın talebi, öncelikle kendilerine yaşayabilecek sonra gelişerek büyüyebilecek bir ekonomik ortam sunulması, böylece ekonominin gelişimine katkılarının giderek arttığı bir sürecin oluşturulmasıdır” şeklinde konuştu. (mc)