Şeker, Kırklareli esnafının seçimler sonrası beklentilerini açıkladı

Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker; 'Partiler seçim, esnaf iş, vatandaş geçim derdinde' dedi ve ekledi; '29 Mart'ta iş başına gelecek olan Yerel Yöneticilerimizden Esnaf ve Sanatkarları koruyucu önlemler almalarını istiyoruz'.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Kırklareli esnafının seçilecek olan kişilerden beklentilerini açıkladı.
Ali Fuat Şeker, küçük esnafın ekonominin bel kemiği olduğunun unutulmaması gerektiğini önemle vurguladı.
“Yerel Seçimler dolayısıyla adayların seçimden başka bir şeye odaklanmaları beklenemez.
Ancak seçimin ardından yapılacak çok önemli işler var” diyen Fuat Şeker; “Piyasalardaki sıkıntı devam ediyor. Sanayideki Üretim, İmalattaki Üretim düşüşe devam etmektedir. İhracata dayalı bir talep azalması mevcuttur” dedi.
Şeker, yaptığı açıklamada şunları vurguladı;
“Piyasalarda ödemeler durmuş karşılıksız çek'ler çoğalmıştır. Esnaflarımız borçları nasıl öderiz, nasıl geçiniriz derdine düşmüştür.
Kalkınmada öncelikli illerde uygulanan teşvikten sanayici faydalanırken küçük esnafımız yararlanamamaktadır. Küçük Esnafımızı ilgilendiren birçok yasa seçimler dolayısıyla seçim sonrasına kaldı.
Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Akıl Platformu toplantısında KOSGEB in İmalatçı Esnaf ve Sanatkarın yanı sıra hizmet sektöründeki esnafımızın Can Suyu Kredisinden faydalanması için yasa da yeni düzenleme yapılacağını müjdelemiştir.
TBMM nin ilk görüşeceği konulardan birinin bu düzenleme olmasıyla Küçük Esnaf ta bir canlılık yaşanacağını umut etmekteyiz”. (mc)